BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

4 januari 2010 @ 08:00 door | Geen reacties

Goeie voornemens

inkomsten-loesje1Een nieuw jaar met de beste wensen en de beste voornemens. Dat laatste betekent voor mij dat ik nu eindelijk eens serieus op mijn uitgaven ga letten. Iedere maand weer gaat er meer uit dan dat er binnen komt. Daar moet nu echt eens verandering in komen.

Budgetboek
Dus mijn nieuwe jaar begint met het op een rijtje zetten wat er in en uit gaat. Ik had voor de volledigheid nog een boekje over budgetteren van de bieb meegenomen voor eventueel opkomende vragen en goede tips.

De leuke-dingen-kostenpost
Het viel mee. Niet het tekort dat ontstaan was maar het werk dat het kost om het overzichtelijk te maken. Ik weet nu precies wat ik per maand uitgeef, wat mijn vaste lasten zijn en wat ik per maand over houd om wat ‘leuks’ van te doen. Die laatste post is erg minimaal en ik besluit er wat aan te doen door andere kostenposten te verlagen.

Onnodig geld uitgeven
Heel kordaat beslis ik de uitgaven die niet nodig zijn drastisch naar beneden te brengen. Verrassend te zien hoeveel geld ik uitgeef terwijl het niet nodig is. Voor 2009 waren dit verschillende boetes opgelopen in het verkeer, extra kosten voor rekeningen die ik te laat betaal, kortingen die ik misloop omdat ik er niet of te laat over nadenk.

Maar zoals dat gaat met goede voornemens, ze houden niet lang stand. In mijn geval slechts twee dagen want Politie Zeeland heeft blijkbaar ook goede voornemens over het op peil houden van hun financiën. Jules Deelder weet dit aardig onder woorden te brengen.

Auteur

Rubrieken Poëzie

Trefwoorden

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA