BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

28 januari 2010 @ 12:28 door | Geen reacties

Nóg meer gedichten

storm-op-zee1Naar aanleiding van de landelijke gedichtendag vroegen wij enige tijd geleden mensen hun favoriete gedicht in te sturen om die te exposeren in de bieb. Velen hadden het thema van dit jaar ‘Over de grens’ aangehouden. Dit thema kan op vele verschillende manieren geïnterpreteerd worden, zo bleek uit de inzendingen; landsgrenzen, de grens tussen leven en dood, tijdsgrenzen, de grens van wat je aankan, de grens tussen waarheid en waarschijnlijkheid, tussen geest en lijf, grenzen van fatsoen, de grens tussen gewoon en buitengewoon.

Storm
Eén van de inzendingen over grenzen, is van Muriam Boogerd uit ’s Heerenhoek. Ook haar gedicht is vanaf vandaag tot 27 februari in onze bibliotheek te zien en te lezen . Voor iedereen die niet in de gelegenheid is langs te komen hierbij een luisterversie op dit blog van het gedicht ‘Storm’.

Motivatie
Als motivatie voor het insturen van juist dit gedicht, schreef Muriam ons het volgende: “Hier is sprake van meerdere grenzen. Staande op de dijk, kijkt de hoofdpersoon terug en gaat het heden over in het  verleden. Eerst ziet hij nog de grens tussen land en het water. Maar de storm komt op, het water gaat over de grens en neemt zijn geliefde mee. Voor haar is de grens van het leven overschreden, zij overlijdt. Hij blijft alleen achter.”

Dank
Voor iedereen die een gedicht heeft ingezonden, onze hartelijke dank. U kunt hier alvast een kijkje nemen om de posters te zien en alle inzendigen te lezen. Vanaf  27 februari kunt u uw gedicht op posterformaat ophalen bij de receptiebalie van de bibliotheek.

Auteur

Rubrieken Poëzie

Trefwoorden

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA