BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

26 januari 2010 @ 08:11 door | 2 reacties

Revolutionaire informatiedrager?

draadGeen draden, geen elektrische schakelingen, geen batterijen, niets om te worden aangesloten of ingeschakeld. Het is zo makkelijk te gebruiken, dat zelfs een kind hem kan bedienen. Compact en draagbaar, kan overal worden gebruikt (zelfs zittend in een leunstoel voor de openhaard) er past zoveel informatie in als op een standaard CD-rom.

Hoe werkt het?
Het is opgebouwd uit opeenvolgend genummerde vellen papier (veelal recyclebaar), die elk kan bestaan uit duizenden stukjes informatie. Deze pagina’s zijn met elkaar verbonden met hulp van lijn en linnen, zodat de pagina’s in de juiste volgorde blijven. Door de pagina’s aan beide zijden te gebruiken worden de gebruikerskosten gehalveerd.

Iedere pagina wordt door de gebruiker optisch gescand, het registreren van gegevens gebeurt direct in het geheugen. Met een enkele beweging van uw vinger gaat u naar de volgende pagina. Het informatiemedium kan ieder moment gebruikt worden, u hoeft het enkel maar te openen. Met de ‘browse’ functie kunt u direct naar een gewenste pagina toe. U kunt voor- of achteruit browsen. De meeste apparaten hebben ook een index functie, die de exacte locatie aangeeft waar u de gewenste informatie kunt vinden.

Hulpmiddelen
Met een klein optisch apparaatje kunt u aangeven waar u gebleven ben of waar u belangrijke informatie kunt terugvinden. Dit hulpmiddel werkt zelfs als het apparaat afgesloten is. Het hulpmiddel is universeel, kan hergebruikt worden en is in ieder apparaat toepasbaar.

Maar wat is het?
Draagbaar, duurzaam, betaalbaar, dus het medium van de toekomst. Een groot aanbodvan dit soort apparaten is reeds te vinden in uw bibliotheek. Dit aantal zal in de toekomst, als gevolg van de sterke stijging van de vraag hiernaar, aangevuld en up-to-date gehouden worden. Benieuwd om welk apparaat het hier gaat? Uw bibliotheek staat er vol mee….. Het Boek.

Auteur

Rubrieken Overige

Trefwoorden ,

Reageren

2 thoughts on “Revolutionaire informatiedrager?

  1. AvA schreef:

    leuk bedacht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA