BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

18 januari 2010 @ 08:25 door | Geen reacties

Ritthem krijgt een nieuw dorpsplan

ritthemDit jaar wil het Dorpscomité Ritthem een nieuw dorpsplan presenteren. Aan haar inwoners, ‘de politiek’, woningbouwverenigingen en andere geïnteresseerden. StadsMonitor Vlissingen, de afdeling Onderzoek en Statistiek van Bibliotheek Vlissingen, is gevraagd bij een bepaald onderdeel van de totstandkoming een helpende hand toe te steken.

Voor en door de inwoners
De inwoners van Ritthem hebben een grote stem in het geheel. Eén van de peilers van het nieuwe dorpsplan is namelijk een uitgebreid onderzoek onder inwoners van 11 jaar en ouder. Sterk punt is dat ook de jongere generatie wordt bevraagd, want het is geen vanzelfsprekendheid dat jongeren worden meegenomen in dergelijke evaluaties. De ondergrens is vaak 18 jaar.

De inhoud van de vragenlijst is mede tot stand gekomen door de inwoners zelf. Tijdens een speciaal voor dit doel gehouden brainstormavond zijn ze uitgedaagd ideeën en suggesties te opperen. De vragen zijn opgedeeld in een aantal thema’s, zoals Wonen, Voorzieningen, Verkeer, Toerisme en Sociale Veiligheid.

Inbreng StadsMonitor
Ondergetekende is gevraagd mee te denken over de inhoud van de vragenlijst, stelt een looplijst samen en zal een gedeelte van de analyse van de uitkomsten voor zijn rekening nemen. Een leuke job, waarbij het enthousiasme van de vertegenwoordigers van het Dorpscomité aanstekelijk werkt. We gaan gas geven!

Auteur

Rubrieken Overige

Trefwoorden

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA