BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

27 januari 2010 @ 08:26 door | Geen reacties

Wat een service!

Dat niet iedereen in mijn omgeving lid is van de bibliotheek, verbaast me steeds meer. Vooral nu de tarieven sinds 1 januari 2010 in alle Zeeuwse bibliotheken sterk verbeterd zijn. Het lenen, reserveren en verlengen van materialen (dus ook dvd’s) is namelijk gratis geworden!

Onwetende broer
Maar na een gesprek met mijn broer begreep ik dat dit nog lang niet bij iedereen bekend is. Hij is sinds kort lid, maar wist amper iets van de makkelijke service van onze bibliotheek. Dat krijg je als je welkomstfolders niet leest!

Hij dacht dat ‘ie om een boek te kunnen lenen, eerst naar de bieb moest gaan en op zoek moest in een boekenkast. Als het er niet bleek te staan, zou hij op zijn fiets naar een andere bibliotheek moeten. Natuurlijk een grote opgave voor de working class onder ons. Fulltime arbeiders hebben helemaal geen tijd om naar de bibliotheek te gaan, laat staan naar één die niet om de hoek is!

Niet-frequente bibliotheekgangers zijn dan ook vaak blij verrast als ik ze vertel dat het er zo al jaren niet meer aan toe gaat in bibliotheekland, althans niet in Zeeland!

Toen ik onlangs via e-mail het verzoek van m’n broer kreeg om te kijken of de bieb een boek van Kluytmans in de kast had staan, reageerde ik als volgt:pieter-post

Beste broer,

Dat kun je gemakkelijk zelf bekijken, aangezien je nu toch achter je laptopje zit. Ga naar de catalogus, en typ in het zoekveld de titel of auteur in. Reserveer het boek dan gratis met je pasnummer. Je krijgt vanzelf bericht thuis als het voor je klaar ligt.

Groeten, Uitleentje.

Braaf als hij is, volgde hij mijn aanwijzingen netjes op en gisteren ontving hij het bericht in z’n brievenbus. Dat het echt zo gemakkelijk (en goedkoop) gaat, had hij niet gedacht…

Het enige nadeel is wel dat hij zijn zus alsnog nodig had. Vandaag kreeg ik een telefoontje: of ik het boek vanaf ‘t Spui voor hem wil meenemen, want hij werkt doordeweeks tot 18.00 uur. Natuurlijk doe ik dat – voor deze ene keer – met liefde voor hem. Maar nu hij de gemakken van de bibliotheek heeft leren kennen, was dit natuurlijk niet de laatste keer dat hij iets bij ons leent.

Gelukkig is de bibliotheek ook buiten kantooruren geopend (maandag tot 20.00 uur en zaterdag tot 17.00 uur). Anders kon ik wel een tweede fietstas gaan aanschaffen, ik ben Pieternella Post niet…

Auteur

Rubrieken Dienstverlening

Trefwoorden ,

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA