BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

16 februari 2010 @ 08:30 door | Geen reacties

In memoriam Dick Francis

dickfrancis1Zondag 14 februari jl. is de Britse schrijver Dick Francis overleden. Een man met een groot aantal titels op zijn naam. Hij schreef meer dan 40 bestsellers die zich vaak afspelen in de wereld van de jockeys en de paardenraces. Geen onbekend terrein, daar hij in zijn jonge jaren zelf een niet onverdienstelijk jockey was.
Wereldwijd zijn er meer dan 60 miljoen boeken van hem verkocht. Ik ben een liefhebber van zijn boeken.

Bijzonder
Hoewel ik niet echt een voorkeur voor het thrillergenre heb, vind ik zijn boeken bijzonder. Zijn verhalen spelen altijd af in de Engelse paardenwereld en ook daar heb geen speciale belangstelling voor. Wat zijn boeken zo apart maakt is dat de hoofdpersoon een gewoon mens is, die meestal door toeval een misdaad op het spoor komt die hij vervolgens zonder noemenswaardige hulp oplost. Het gaat dan om een echte held die niet bang is een paar klappen te krijgen en meestal ontmoet hij ook nog eens het meisje van zijn dromen.
Een ander kenmerk is de verbinding van het eigenlijke verhaal met een ander onderwerp. Zo kom je aardig wat te weten over bijvoorbeeld de commerciële luchtvaart (boek ‘Afvalrace’), de filmwereld (‘Rookgordijn’), fotografie (‘Reflex’), wijn en drank (‘Vuurproef’) of orkanen (‘Het oog van de orkaan’).

Dick Francis is 89 jaar geworden. In 2006 publiceerde hij ‘Under Orders’, waarbij zijn zoon Felix hem hielp met de research. Felix Francis heeft al aangekondigd de succesvolle thrillerserie voort te zetten.
Benieuwd naar zijn werk? Snuffel dan eens rond in uw bibliotheek!

Auteur

Rubrieken Algemeen, Nieuws

Trefwoorden ,

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA