BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

12 februari 2010 @ 10:00 door | Geen reacties

Je kan de pot op!

potjeHeerlijk om dit af en toe te mogen zeggen. En in de komende maanden mag ik dit zeker vaker doen en wel zonder emotionele lading.
Mijn zoontje van drie (en een half) moet namelijk hoognodig zindelijk worden. Over een half jaartje gaat hij naar groep 1 en dan is ingeburgerd toiletbezoek een must. Maar op dit moment vindt hij het allemaal nog wel best. Is het stil of staat hij achter de bank, dan weet je al wat er gaande is. Persoonlijk vind ik het inmiddels ook tijd worden. Want naarmate mijn zoontje ouder wordt, wordt het verschonen ook steeds meer een adembenemende exercitie. Zelfs de meelevende opmerking ‘Ik stink de pan uit hè, papa’ draagt niet meer bij aan een gevoel van compassie.

Potboeken
Het leek me een goed idee eerst eens bij de bibliotheek te kijken welke boeken er over dit onderwerp zijn. En dan het liefst boeken die ook mijn peutertje aanspreken. Tot mijn verrassing bleek er genoeg gepubliceerd en aanwezig te zijn. Er zullen dus wel meer ouders met dit vraagstuk rondlopen. Een collega van Klantcontact plukte in mum van tijd -ik vraag dit soort dingen altijd, het resultaat is dan vaak veel beter- een aantal interessante titels uit de kast, te weten ‘Ik moet zo nodig, ‘Bobbi op het potje’, ‘Ik ga al op het potje’ en ‘potje!’.

Gemakzucht
Zoonlief vond de meegebrachte boeken bere-interessant en genoot zichtbaar van het voorlezen. Er was echter nog geen sprake van een acute drang. En toen deze zich wel voordeed bleek de luier toch de gemakkelijkste weg. Zouden ze het daarom de naam lui-er hebben gegeven?
Hoe dan ook, ik ga het gewoon nog wat vaker proberen en anders kan ik altijd nog andersoortige boeken lenen of langs digitale weg informatie zoeken. Want op de pot gaan zal ‘ie!

Auteur

Rubrieken Algemeen

Trefwoorden ,

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA