BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

15 februari 2010 @ 08:30 door | Geen reacties

Nieuwe bibliotheektarieven

Is het u ook opgevallen dat er het één en ander veranderd is in uw bibliotheek? Met ingang van 1 januari 2010 hoeft u voor de meeste diensten niet meer te betalen, zijn de uitleenvoorwaarden veranderd en zijn abonnementsgelden aangepast.

Voordelen

  • Vanaf 1 januari hoeft u niet meer apart te betalen voor het lenen van dvd’s, video’s of luisterboeken. Deze materialen worden voor 3 weken uitgeleend.
  • Boeken kunt u tegenwoordig ook gratis reserveren. Wanneer een door u gewenst boek niet in onze bibliotheek aanwezig is dan wordt deze uit een andere Zeeuwse bibliotheek gehaald.
  • Heeft u uw boek niet binnen 3 weken uit kunnen lezen, dan kunt u het eenmalig verlengen. Dit kan telefonisch, via de computer of gewoon aan de balie.
  • Er is voor de basiskaarthouders geen beperking meer op het aantal romans wat in een jaar geleend kan worden.
  • Voor iedereen geldt dat het aantal materialen dat u thuis mag hebben verhoogd is.
  • Meeleeskaarten kunnen nu ook gemaakt worden bij een Basiskaart. Hiermee kunt u uw abonnement delen met een ander. Bij een Sterkaart is deze gratis, bij een Basiskaart betaald u eenmalig € 2,50.

Minikaart
Wanneer u niet vaak iets komt lenen of de bibliotheek wilt uitproberen, dan is de Minikaart een oplossing. Hiermee leent u 20 materialen, kunt u de materialen 1 keer verlengen en kunt u gratis boeken uit heel Zeeland reserveren. Ook kunt u in Bibliotheek Vlissingen 2 uur per dag gratis internetten.
De Minikaart kost € 14,50 en is één jaar geldig.

Basiskaart
Bent u een gemiddelde lener, dan is de Basiskaart voor u geschikt. Hiermee leent u onbeperkt romans, informatieve boeken, dvd’s, luisterboeken, kunt u de materialen 1 keer verlengen en gratis boeken uit heel Zeeland reserveren. Bij de Basiskaart mag u maximaal 15 materialen tegelijkertijd thuis hebben. Ook kunt u in Bibliotheek Vlissingen 2 uur per dag gratis internetten.
De Basiskaart kost € 42,50 en is één jaar geldig. Bent u tussen de 18 en 20 jaar of ouder dan 65, dan krijgt u automatisch een korting van € 10,00.

Sterkaart
Wilt u meer dan 15 materialen tegelijkertijd thuis hebben, dan is de Sterkaart voor u geschikt. Hiermee kunt u onbeperkt lenen, verlengen (1 keer per artikel) en reserveren. Bovendien krijgt u gratis de beschikking over een Meeleeskaart. Ook kunt u in Bibliotheek Vlissingen 2 uur per dag gratis internetten. In de toekomst zullen de voordelen voor de Sterkaart uitgebreid worden.
De Sterkaart kost € 62,50 en is één jaar geldig. Bent u tussen de 18 en 20 jaar of ouder dan 65, dan krijgt u automatisch een korting van € 10,00.

Nog een voordeel!
De Zeeuwse bibliotheken stellen hun gezamenlijke collecties beschikbaar, wat betekent dat Zeeuwse bibliotheekleden de beschikking krijgen over meer dan één miljoen titels. Alle uitleenbare Zeeuwse bibliotheekmaterialen kunnen gratis via internet worden aangevraagd en in elke gewenste bibliotheek bezorgd. Ook kunnen alle geleende materialen in elke willekeurige Zeeuwse openbare bibliotheek worden ingeleverd.

Zie onze website voor meer uitvoerige informatie over tarieven en het nieuwe uitleenreglement. Uiteraard zijn ook de collega’s aan de balie meer dan bereid uw vragen te beantwoorden!

Auteur

Rubrieken Algemeen, Dienstverlening, Nieuws

Trefwoorden ,

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA