BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

1 februari 2010 @ 08:45 door | Geen reacties

Onverwachte ontmoeting

kat-en-muisDe treinreis Tilburg-M’burg. Boek mee in de trein en lekker anderhalf uur lezen. Dacht ik.
Maar zoals vaker gebeurt bij de NS, duurde ook nu de reis  langer dan gepland. Na een uur stond ik pas in Breda. Blauwbekkend op een tochtig station. Lezen lukte daar niet, te veel lawaai en bladzijden omslaan met handschoenen aan, valt ook niet mee.
Dan maar een blokje om. En zo liep ik tegen een bouwput aan met daaromheen houten schotten die door vele handen waren beschreven.

Never on Schedule en andere teksten
‘NS = Never on Schedule’ stond er in graffiti. Ook een gedicht dat me gelijk pakte. Geschreven door ene Eline. Nooit van Eline gehoord maar er stond een internetadres bij wat ik na een lange reis thuis opzocht: www.elineschrijft.nl. Kort en helder beschrijft ze daar wat ze doet zoals wokken met woorden (een snel recept om met zijn allen een gedicht voor iemand te maken) en natuurlijk schrijven.

Het gedicht
Bij het lezen van het gedicht, moest ik denken aan mijn eigen kat die een heel enkele keer een plots opkomend jachtinstinct blijkt te hebben. Zittend voor een muizenhol, schijnbaar achteloos, uren wachtend op een teken van leven om dan genadeloos toe te slaan met vernietigende kracht. Ongekende concentratie van topniveau. Wee degene die daar het slachtoffer van wordt. Luister naar ‘Haar wraak’.

En al is de NS dan niet zo sterk in de aansluiting van treinen, de ‘aansluiting’ met Eline is inmiddels gelukt. Ik kreeg niet alleen toestemming haar gedicht hier te publiceren maar ze houdt me ook op de hoogte van haar toekomstige gedichten waarvan enkele op muziek. U hoort ongetwijfeld nog van haar via dit blog.

Auteur

Rubrieken Poëzie

Trefwoorden

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA