BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

5 februari 2010 @ 15:25 door | 3 reacties

Resto VanHarte, ook in Vlissingen?

logoIn 2005 opende in Den Haag het eerste Resto vanHarte. De gedachte dat eten verbindt, werd het fundament onder de formule van deze keten. Enkele jaren geleden opgezet door Fred Beekers, mede-oprichter van Artsen zonder Grenzen, en inmiddels uitgegroeid tot een landelijk fenomeen met 21 locaties.

Opzet en doelgroep
Voor een klein bedrag kan er op gezette tijden gezamenlijk worden gegeten door mensen die in de wijk of het stadsdeel wonen waar een Resto VanHarte aanwezig is. Men schuift aan bij buurtgenoten om op die manier gemakkelijk(er) met elkaar in gesprek te raken. Na de maaltijd worden er regelmatig informatieve bijeenkomsten georganiseerd.
Bedoeling is om met name de mensen met weinig sociale contacten (sociaal isolement?) aan tafel te krijgen. Vrijwilligers, stagiaires of mensen die in een reïntegratieproject zitten zijn de drijvende kracht achter deze avonden. Ondersteund door een kleine groep professionals. Dit betreft vaak een kok en/of een vestigingsmanager.

Gevarieerd menu
Er wordt een afwisselend menu aangeboden, waar mensen met een smalle beurs € 2,50 voor betalen en anderen € 5,-. De maaltijden worden op een zodanige wijze bereid, dat bijvoorbeeld ook mensen met een moslimachtergrond mee kunnen eten.

Ook in Vlissingen?
Sinds enige maanden is een groep betrokken Vlissingers bezig met te onderzoeken of in Vlissingen een Van Harte Resto opgezet kan worden. Uiteraard in nauwe samenwerking met de landelijke organisatie. Eén van de onderdelen van dit voortraject is een haalbaarheidsonderzoek onder Vlissingse organisaties uit het sociaal-maatschappelijke werkveld, die in aanraking komen met mensen uit de genoemde doelgroep. In hoeverre zijn zij bereid tot samenwerking, bijvoorbeeld door vrijwilligers enthousiast te maken of personen uit de doelgroep attent te maken op dit initiatief?

Ondergetekende zal het veldwerk en de rapportage van dit haalbaarheidsonderzoek (mede) voor zijn rekening nemen. Ik hou u op de hoogte!

Auteur

Rubrieken Overige

Trefwoorden ,

Reageren

3 thoughts on “Resto VanHarte, ook in Vlissingen?

 1. PeterQ schreef:

  Enige kans dat er ook wat Jamaicaans op het menu komt te staan?

 2. BiebPeter schreef:

  Hallo Peter,

  Iets in de trant van: ‘mag ik 2 porties Jamaica funk’?

  Groet,
  Peter

  NB. Zijn de mojito’s al op?

 3. PeterQ schreef:

  Nee, liever iets met Jerk chicken, da’s hier de specialiteit. Heb hier ook heerlijk een paar keer conch gegeten, maar moet nog googelen wat dat nou precies was.

  Enne, nee de mojito’s willen maar niet opraken :-)

  Everyting irie over here. Groeten aan deze en gene.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA