BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

4 februari 2010 @ 10:00 door | Geen reacties

We hebben een 8!

all-thumbs-upSlinger Research heeft de websites van ongeveer 50 bibliotheken onderzocht en een cijfer gegeven. De websites zijn ieder beoordeeld door 10 jonge web-experts die in 10 minuten een indruk moesten geven van een site. Daarnaast zijn een aantal ‘meest gezochte’ items bekeken zoals contactgegevens, zoeken op de site en zoeken in de catalogus.

Een mooi rapport
En raad eens: de website van bibliotheek Vlissingen kreeg als rapportcijfer een 8! We scoorden vooral hoog op Eerste indruk: ‘Mooi en erg duidelijk, alles wat je nodig hebt kun je wel vinden’.

Natuurlijk heeft Slinger Research helemaal gelijk: ook ik vind de website van onze bibliotheek, die onderdeel is van de website van de Gemeente Vlissingen, een prima ‘look and feel’ hebben. Vooral sinds de website in oktober 2009 is vernieuwd, ziet deze er duidelijk, dynamisch en fris uit. Er wordt dan ook niet stilgezeten: een aantal collega’s in de bibliotheek is dagelijks in de weer om onze website voor iedereen zo actueel, duidelijk en aantrekkelijk mogelijk te maken.

Wist u bijvoorbeeld dat onze website, afgezien van gebruikelijke informatie over lenen en tarieven, de catalogus en activiteiten in de bieb, nog veel meer – en veel leukere – informatie bevat?

Wat dacht u van onze nieuwe aanwinsten (Vers op de plank), de Keuze van het personeel, Gesproken boekrecensies, Themalijsten over allerlei onderwerpen en de Boekentips uit de bladen ‘Flair’, ‘Esta’ en ‘Opzij’? En al deze boeken kunt u via diezelfde website gratis reserveren!

Die 8? Die hebben we dus gewoon verdiend!

Auteur

Rubrieken Algemeen, Internet

Trefwoorden ,

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA