BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

25 maart 2010 @ 08:16 door | Geen reacties

De eerste online poëzievideobundel?

screenshot

Wie op YouTube het trefwoord ‘gedicht’ intikt, komt de nodige filmpjes tegen met poëzie, voorgelezen door allerlei dichters – zowel amateurs als bekende namen.

Een complete gesproken gedichtenbundel in de vorm van online filmpjes is bij mijn weten nog niet eerder vertoond. De eer van die primeur komt toe aan Marjolijn van Heemstra die haar recent verschenen dichtdebuut ‘Als Mozes had doorgevraagd’ op een bijzondere wijze onder de aandacht brengt.

Bekende & onbekende Nederlanders
Van Heemstra vroeg 40 uiteenlopende mensen of ze een van haar gedichten wilden  voordragen. Ze vroeg het aan haar opa en haar kapper, maar ook aan een predikant en een raamprostituee. En niet te vergeten aan een legertje BN’ers: van Youp van’t Hek tot Arie Boomsma, van Henny Vrienten tot Frits Bolkestein.

Al die gesproken en gefilmde gedichten staan gepresenteerd op haar website www.marjolijnvanheemstra.nl en zijn apart te bekijken/beluisteren. Daarvoor moet uw computer wel voorzien zijn van een Quicktime viewertje, maar dat is gratis te downloaden en in een paar klikken te installeren.

Met dit leuke initiatief hoopt de dichteres meer mensen te bereiken dan “de tweeduizend standaard poëzielezers en de vriendinnen van mijn moeder”. Wie de bundel gewoon in ouderwetse vorm van papier wil lezen kan hem via genoemde website ook online bestellen. Of u leent ‘m binnenkort bij ons, want hij staat inmiddels in bestelling.

Auteur

Rubrieken Internet, Poëzie

Trefwoorden ,

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA