BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

26 maart 2010 @ 07:55 door | Geen reacties

Een nieuwe lente!

‘Een nieuwe lente en een nieuw geluid:
Ik wil dat dit lied klinkt als het gefluit..’

xxxWie kent niet die beroemde openingszin uit het gedicht Mei van Herman Gorter (1864 – 1927)?

Het is nog lang geen mei, maar de meteorologische lente is al op 1 maart begonnen  en dat is te merken. Je zou er lyrisch van worden.
De sneeuwklokjes en krokussen staan in de tuin te bloeien, de narcissen staan in knop, de rozen beginnen uit te lopen en de neuzen van de jonge vaste planten komen al boven de grond. En er zit al kikkerdril in de vijver. Allemaal tegoedbonnen!
Dus komen de snoeischaren uit het vet, wordt de motormaaier met benzine gevuld en wordt er compost gehaald. Kortom, werk aan de winkel, of liever gezegd: de tuin.

De tuin in
Tuinieren, ik vind het altijd het toppunt van ontspanning: snoeien, wieden, verplanten, ik doe het allemaal even graag. Op deze eerste droge en zonnige lentedagen ben ik dan ook niet te houden: de vaste planten moeten gesnoeid, de borders bemest, het gras gemaaid en wel nu meteen!

Als ik na een paar uur tuinieren en kruiwagens vol snoeiafval krakend overeind kom, krijg ik de tuingrond niet meer van onder mijn nagels en stink ik een uur in de wind naar mest. Heerlijk!

Inspiratie
Een nieuwe lente betekent ook: nieuwe tuinideeën. Na gedane tuinarbeid is het goed lezen, dus laat ik me graag inspireren door de nieuwe Groei & Bloei of één van de prachtige tuinboeken in de bibliotheek.
Een nieuwe lente, dat is genieten!

Auteur

Rubrieken Poëzie

Trefwoorden

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA