BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

4 maart 2010 @ 07:59 door | Geen reacties

Gulle gevers


Wat een krantenbericht en een uitzending van de regionale omroep al niet teweeg kan brengen. De berichten gingen over de problemen van Virgil Wisse om via de verzekering aan een Daisyspeler te komen. Een gulle gever heeft dit mogelijk gemaakt.

De bibliotheek heeft een mediatheek op de school van die jongen en wist een half jaar geleden te helpen zijn leeshandicap te overwinnen door een Daisyspeler uit te lenen. Dit blijkt zo effectief dat de dyslectische  jongen echt lol in lezen heeft gekregen.

Op deze manier wil hij structureel aan zijn technische leesvaardigheid werken, maar dan heeft hij zo’n apparaat thuis nodig. Een betrokken Vlissinger, die geërgerd was over de afwijzingen van de verzekeringsmaatschappij, reageerde dat hij dat apparaat wel wilde betalen.

Van oud naar jong
Nog voor de Daisyspeler aan de jongen overhandigd kon worden, kreeg de bibliotheek van twee mensen het aanbod de Daisyspeler van hun reeds overleden ouders over te nemen. De Daisyspeler wordt namelijk vooral ingezet om ouderen, die moeite krijgen met lezen, te ondersteunen. Een collega berichtte hierover al eerder.
Door de bemoeienis van de bibliotheek op de scholen is gebleken dat dezelfde apparaten ook erg goed voor dyslexiepatiënten te gebruiken zijn. Hopelijk vinden de Daisyspelers, die door ouderen niet meer gebruikt kunnen worden, zo een weg naar de jongeren met leesproblemen. De bibliotheek speelt hierin natuurlijk graag een bemiddelende rol.

Auteur

Rubrieken Dienstverlening, Nieuws

Trefwoorden

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA