BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

2 maart 2010 @ 08:01 door | 3 reacties

Terug naar Havana

dsc_0769Hoewel ik me na mijn recente vakantie al weer een dikke week in de dagelijkse realiteit bevind, vertoef ik in gedachten nog regelmatig in Havana. Niet in de laatste plaats doordat ik ’s avonds en in het weekend druk bezig ben met het online zetten van een selectie uit de vele beelden die ik in die fotogenieke stad geschoten heb.

De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik daar nauwelijks aan mijn werk heb gedacht. En zo hoort het ook op vakantie! Wel twee keer stiekem op dit Biebblog gekeken, maar dat liep zo te zien zonder mijn aanwezigheid ook wel ’n gangetje dankzij extra inzet van collega’s Uitleentje en BiebPeter.

In sommige delen van de Cubaanse hoofdstad waande ik mezelf regelmatig in een Hollywood-decor van vele decennia terug. Geen wonder dus dat er nog steeds historische films worden opgenomen.

Toen ik daar een professionele filmploeg aan het werk zag, realiseerde ik me opeens dat ik nog nooit de film ‘Havana’ van Sydney Pollack had gezien. Kijk, dan biedt de bibliotheek toch mooi uitkomst!

Eenmaal terug op het werk, gelijk gekeken of en waar die film op DVD te leen is. Collega Dorinda spoorde ‘m voor mij op in de bibliotheek van Den Haag en gisteren trof ik  hem al in mijn postbakje. Weer zo’n weinig bekende publieksservice, die in het bibliotheekjargon Interbibliothecair Leenverkeer (of kortweg IBL) heet.

De film zelf bleek -zoals verwacht- een romantische draak in een prachtig decor. Maar dankzij mijn werk was ik toch mooi even weer terug op Cuba.

Wat die foto boven dit postje doet? Dat is de bibliotheek in het voormalige regeringsgebouw, het Capitool, in Havana. Daar moest ik natuurlijk wel even nadrukkelijk aan mijn werk denken. Maar echt lang duurde dat ook weer niet…

Auteur

Rubrieken Dienstverlening

Trefwoorden

Reageren

3 thoughts on “Terug naar Havana

 1. Sofie schreef:

  En wat voor een bibliotheek …!
  Ik zie fauteuils en kroonluchters maar geen internet.

  1. PeterQ schreef:

   Klopt, je ging daar gewoon dik 70 jaar terug in de tijd. We hoorden ter plekke dat Cuba pas sinds een paar jaar over Internet beschikt, en dan zijn het vaak nog belabberde verbindingen uit het pre-breedbandtijdperk.

 2. Marianne schreef:

  Ook ik wijd tijdens mijn vakantie geen gedachte aan mijn werk. Toch kan ook ik het niet laten een kijkje te nemen in de plaatselijke bibliotheek. Ik verheug me nu al op de bibliotheek in Castlebay op Barra (Hebriden)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA