BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

18 maart 2010 @ 07:05 door | Geen reacties

Vlissingse Voorleeskampioen

Gisteren vond in onze bibliotheek weer het jaarlijkse voorleesfeestje plaats: de voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd, als vanouds gepresenteerd door Eric Holm. Scholieren streden in een spannende strijd om de Vlissingse Voorleestitel, waarbij uiteindelijk Sjoerd Gillissen uit groep 8 van basisschool Het Vlot door de jury werd uitgeroepen tot de beste voorlezer van Vlissingen.

Hij was de beste van de tien voorleeskampioenen uit de groepen zeven en acht, die een fragment uit hun favoriete kinderboek voorlazen. Sjoerd las voor uit ‘Het Masker’ van R.L. Stine en werd door de jury vooral gecomplimenteerd met zijn natuurlijke voorleestempo, zijn intonatie en mimiek. Hij ging naar huis met een medaille, een oorkonde en een leesboek naar keuze.
Daarnaast gaat Sjoerd door naar provinciale finale op 17 april in de Zeeuwse Bibliotheek in Middelburg. De winnaar daarvan gaat door naar de landelijke finale op woensdag 19 mei a.s in Muziekcentrum Vredenburg in Utrecht.

De jury bestond uit Peter Meerman (bibliotheekmedewerker), Inge Caljouw (Website Vlissingen.nl/Jong) en Ria van Schaik (bibliotheekmedewerker).

Een uitgebreider fotoverslag is te vinden op onze fotosite.

Auteur

Rubrieken Activiteiten, Internet, Nieuws

Trefwoorden

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA