BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

24 maart 2010 @ 08:16 door | 2 reacties

Wanneer is het weer Rokjesdag?

martin-brilMartin Bril gaf als eerste bekendheid aan het fenomeen Rokjesdag. Nog nooit van gehoord? Het staat inmiddels in de Dikke van Dale en Wikipedia. Maar voor het gemak ook hier Martins definitie: “Rokjesdag is die ene dag in het voorjaar dat alle vrouwen als bij toverslag ineens een rok dragen, met daaronder blote benen.”

Fan
Martin had iets met rokjesdag al had dat niets met erotiek te maken, zoals hij verschillende keren tegen met name vrouwelijke critici heeft moeten uitleggen, maar met het gegeven dat vrouwen – alsof ze het stiekem afspraken-  opeens allemaal tegelijk op straat verschijnen met blote benen en een rok. Ook ik ben fan van rokjesdag. Ik hou van de eerste warme dag waarop je met je frisse jurkje en enigszins gegeneerd met veel te witte benen weer op het terras kan zitten.

Wanneer?
Er hangt geen datum aan deze dag en ’t is moeilijk te bepalen. Volgens de kenners moet het ergens halverwege april zijn. Een dag waarop je ’s morgens nog vernikkeld in je fruitig rokje maar ’s middags blij bent dat je ‘m eindelijk uit de kast hebt gehaald. Het heeft uiteraard alles met de buitentemperatuur te maken. Het kan nu niet lang meer duren. Dit jaar heb ik er zelfs speciaal een voor aangeschaft.

Meer werk van Bril
Zijn columns verschenen tot vlak voor zijn dood in april 2009,  dagelijks in het Parool en de Volkskrant. Het Evelien-feuilleton, dat  wekelijks verscheen in Vrij Nederland, is inmiddels gebundeld tot drie boeken en op dvd te krijgen. Al zijn overige werk is natuurlijk ook te leen in de bibliotheek

Auteur

Rubrieken Overige

Trefwoorden

Reageren

2 thoughts on “Wanneer is het weer Rokjesdag?

  1. PeterQ schreef:

    Volgens mij komt dit blogpostje op exact het juiste moment met de voor vandaag voorspelde zwoele voorjaarswaarden.
    Benieuwd dus naar jouw fruitige rokje.

    Sowieso benieuwd wat dat nou precies is, een ‘fruitig’ rokje…

  2. Cas schreef:

    Nee Peter, je bent blijkbaar geen kenner. Al heb je me even aan het twijfelen gebracht, zodra ik ’s middags buiten kwam, werd het duidelijk; het is nog geen rokjesdag. Nergens blote benen te bekennen. Je zult nog even moeten wachten op mijn fruitig rokje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA