BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

14 april 2010 @ 08:10 door | 2 reacties

Digi Muts of Digi Diva?

digidiva‘Handboek voor de Digi Diva. Het klinkt in elk geval een stuk positiever en minder mutserig dan ‘Internet en e-mail voor dummies’. De titel van het boek maakte me in elk geval nieuwsgierig, net zoals de pakkende ondertitel: ‘Hoe computers, internet en gadgets jouw leven gemakkelijker kunnen maken’. Zeg nou zelf: wie wil dat niet?

Man/vrouwverschillen.
Uitgangspunt van dit boek is dat mannen en vrouwen andere manieren hebben om met techniek om te gaan. Vaak zouden vrouwen zich laten overbluffen door hun mannen, vrienden, collega’s die beter ingevoerd (denken te) zijn in de wereld van de computer en internet. Waar mannen geïnteresseerd zijn in afkortingen en de grootte van hun harddisk, willen vrouwen dingen snel gedaan krijgen zonder te veel technisch gedoe.

Hoewel ik geen digibeet ben, vond ik dat erg herkenbaar. Dat geldt overigens niet alleen voor computers: zo kan het kan me geen fluit schelen of mijn auto 8 of 12 kleppen heeft, als hij het maar doet.

Lekker shoppen?
Christina Tynan-Wood legt uit waarop je let bij de aanschaf van een nieuwe computer, software en het aansluiten van je computer op het internet. Omdat dat typisch vrouwelijk zou zijn, wordt ook uitgelegd hoe je lekker kunt shoppen op internet, welke gadgets je niet mag missen en hoe je digitaal communiceert met vriendinnen. Verder wordt verteld over communities en online daten.
Ook het starten van een weblog, het ordenen van e-mail en financiën en het veilig houden van de computer blijven niet onbesproken.

Ondanks de wat simpele eerste indruk blijkt de inhoud toch erg praktisch te zijn, met bijvoorbeeld waarschuwingen voor het geven van te veel privégegevens tijdens het surfen of het online daten.

Toch een aanrader.
Afgezien van de – misschien erg Amerikaanse? – stereotypen (willen alle vrouwen pumps kopen via internet??) heb ik het met plezier gelezen en er en passant nog heel wat van opgestoken. Aanrader!

Natuurlijk is het boek is te leen of te reserveren in de bibliotheek.

Auteur

Rubrieken Recensies

Trefwoorden

Reageren

2 thoughts on “Digi Muts of Digi Diva?

  1. PeterQ schreef:

    Ik ben totaal niet geïnteresseerd in afkortingen, ik wil ook niet teveel technisch computergedoe, ik heb bovendien geen auto en ik weet absoluut niets van kleppen.
    Ben ik nu ook een Digi Diva?

  2. Marianne schreef:

    Volgens mij ben je dan een Digi Divus.
    Nou ja, alles beter dan een Digi Muts, of in jouw geval Digi Pet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA