BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

7 april 2010 @ 08:01 door | 1 reactie

Digitaal voorlezen

voorlezenAls werkende moeder van twee jonge kinderen die nog net niet het ABC beheersen, kan het internet op het gebied van voorlezen in een groot gemak voorzien.

Loopings in de lucht
Mijn twee jongens van vijf weten al met het grootste gemak de muis te bedienen en geven voorkeur aan, niet educatieve, online spelletjes. Crossmotoren worden met een oorverdovend geluid in sneltreinvaart in beweging gebracht op een parcours met onmogelijke obstakels, om vervolgens een duizelingwekkende looping in de lucht te maken. En dan zijn ze nog niet echter onder de onder de indruk van de harde smak en steunende geluiden waarmee de bestuurder van zijn motor valt.

Gelukkig staat voorgelezen worden en langzaamaan zelf de letters tot woorden aaneen weten te rijgen nog steeds bovenaan hun favoriete bezigheden. Aan prentenboeken in ons huis dan ook geen gebrek. Een van de voordelen van het werken in de bibliotheek is dat ik eerste keus heb uit de selectie van afgeschreven prentenboeken.

Leuker dan crossmotoren
Ik kan echter niet altijd tegemoetkomen aan hun te pas en te onpas uitende behoefte om ‘samen een boekje te lezen’. Met enige jaloezie attendeer ik u op de website Het Nationale Prentenboek Archief. Gegarandeerd afleiding, aandacht, gemak, educatie. En momenteel nog meer favoriet dan die uit de lucht vallende crossmotoren.

Auteur

Rubrieken Internet

Trefwoorden

Reageren

One thought on “Digitaal voorlezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA