BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

13 april 2010 @ 12:25 door | 2 reacties

En dat is zes….

opening-mediatheek

Het is bijna al weer bijna een week geleden, maar het mag ook in dit blog niet onvermeld blijven: wethouder Rob van Dooren heeft woensdag 7 april de zesde mediatheek geopend, op Archipel basisschool De Tweemaster te Oost-Souburg. Later dit schooljaar volgen nog De Kameleon en De Burcht, beide ook in Souburg, waardoor alle scholen in deze dorpskern een bibliotheek ‘in huis’ zullen hebben.

Druk
De afgelopen tijd heeft de opening van deze mediatheek een behoorlijke druk op de organisatie gelegd, want er moest weer een sprankelende inrichting verzorgd worden en er zijn duizenden boeken gekocht en ingewerkt. Zestien kinderen zijn bereid gevonden de bibliotheek binnen de school te helpen exploiteren. Zij zullen kinderen helpen bij de uitleen en inname van boeken, zodat de bibliotheekmedewerkster zich helemaal kan toeleggen op inhoudelijke begeleiding, zoals het maken van een keuze uit het aanbod aan boeken en andere bronnen en het begeleiden bij werkstukken.

Atelier
Deze nieuwe mediatheek ziet er uit als een groot atelier. Alle bewegwijzeringsbordjes zijn gemaakt van schilderspaletten en de openingstijden staan vermeld op een grote schildersezel. Hierdoor heeft dit interieur weer een heel eigen uitstraling, die past bij de grote ruimte in het hart van de school. De wethouder complimenteerde de school en de bibliotheek met deze aanwinst en hij sprak de hoop uit dat er goed gebruik zal worden van de nieuwe voorziening.

Gezien de ervaring op de andere vijf scholen zal ook op De Tweemaster het gebruik van bibliotheekmaterialen door kinderen en leerkrachten meer dan vervijfvoudigen.

Een fotoverslagje van de openingsactiviteiten vindt u op onze Flickr fotosite.

Auteur

Rubrieken Educatie, Vlissingen

Trefwoorden

Reageren

2 thoughts on “En dat is zes….

 1. John Eckhardt schreef:

  Hoi Kees,

  Leuk verslag. Zullen een link opnemen op onze eigen site. Boven de fotosite op flickr staat de verkeerde school genoemd !

 2. PeterQ schreef:

  Die verkeerde naam is inmiddels rechtgezet, meneer Eckhardt.

  Met excuses, maar met zo’n hausse aan schoolmediatheken laten we in het kader van de snelle actualiteit wel eens een steekje vallen :-)

  Leuk idee, die link op de eigen schoolsite!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA