BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

16 april 2010 @ 07:46 door | Geen reacties

Web 2.0 genoegens

Eerder maakte ik via dit Biebblog al op slinkse wijze sluikreclame voor mijn eigen online fotocollectie op Flickr en ook beroepshalve ben ik regelmatig bezig met het op die site plaatsen van onze bibliotheekfoto’s.

Omdat ik geacht wordt op onze Web 2.0 Introductieavond van komende dinsdag het programmaonderdeel ‘online photo sharing’ te behandelen, was ik Flickr nog eens wat uitgebreider aan het besnuffelen, op zoek naar leuke extra opties.

En die vond ik in de mij tot dan toe onbekende mogelijkheid om een Flickr Slideshow eenvoudig binnen een weblog te plaatsen. Fluitje van een cent om zoiets te realiseren, een schoolvoorbeeld van een Web 2.0 applicatie! Ik kon het dan ook niet laten om dit eens in de praktijk toe te passen.

Behalve dat zo’n presentatie snel & eenvoudig aan te maken is, vind ik het vooral een vondst dat je een deel van je fotocollectie kunt presenteren aan de hand van de ‘tags’ (zeg maar ‘labels’ die je zelf aan je foto’s hebt toegekend. Hierboven ziet u bijvoorbeeld een diashow van al mijn foto’s die ik ooit het label ‘people’ heb meegegeven.

Kijk, zo leer ik via mijn werk zelf ook nog vaak dingen bij over leuke Web 2.0 toepassingen…

PS
U komt toch ook aanstaande dinsdagavond? Vooraf aanmelden via activiteit@spui.nl is aan te raden. Er is nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, en vol is vol!

Auteur

Rubrieken Activiteiten

Trefwoorden , ,

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA