BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

21 april 2010 @ 08:30 door | Geen reacties

Juriste in de trein

ns-volle-treinEen  gedicht zo uit het dagelijks leven gehaald.  Niets hoogdravends of verhevens aan: Juriste-in-de-trein.

Een beschrijving van een onbekende die je op een willekeurige plaats kan tegenkomen. Een type zoals er zoveel zijn; gehaast, druk en  trendy. Net te hard pratend in hun telefoon, hip gekleed en ‘succesvol’. Maar bij nader inzien geen blij mens. Té zeker van zichzelf en eigenlijk heel eenzaam en spoorloos.

Wat een geluk voor haar dat ze deze schrijver tegenkomt. Niet omdat hij een gedicht over haar schrijft maar ‘die ene lok van haar voorhoofd veegt’. Niet omdat het een ouwe viezerik is, maar omdat hij het goed bedoelt. Omdat er iets heel alledaags aan haar is of misschien aan het moment, wat hem ontroert. Ik hoop dat ze het kan waarderen.

Meer werk van Erwin Vogelezang is te leen in de bibliotheek.

Auteur

Rubrieken Poëzie

Trefwoorden

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA