BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

12 april 2010 @ 08:33 door | 4 reacties

Nieuw: Themadossiers

themadossiersOnze bibliotheek biedt sinds kort een nieuwe publieksservice: Themadossiers.

Dit zijn dossiers over een bepaald onderwerp. Het onderwerp hangt samen met een activiteit die op dat moment in de bibliotheek is, gaat komen of is geweest. In dit dossier vindt u meer informatie over het onderwerp in kwestie. Ook zal Bibliotheek Vlissingen door middel van themadossiers regelmatig inschieten op actuele, lokale onderwerpen.

Houdt u dus dit Biebblog en vooral deze verzamelpagina in de gaten.

Op dit moment staan er al een paar downloadable dossiers in PDF-formaat op onze bibliotheeksite. Dit aantal zal de komende tijd nog fors aangroeien. Zo mag u bijvoorbeeld volgende week een viertal themadossiers tegemoetzien die nader ingaan op de te behandelen onderwerpen van onze Web 2.0 Introductieavond.

Wat kunt u ermee?
Een themadossier bestaat uit een korte inleiding over het thema-onderwerp. U vindt hier links naar krantenartikelen, tijdschriftartikelen, boektitels, webpagina’s en filmpjes over dit onderwerp. Alle links in het dossier zijn uiteraard aanklikbaar zodat u op één plaats heel veel relevante informatie bij de hand heeft.

Auteur

Rubrieken Dienstverlening

Trefwoorden

Reageren

4 thoughts on “Nieuw: Themadossiers

 1. Marina schreef:

  Hartstikke leuk, die themadossiers! Ik ben juist bezig met mijn scriptie over de openbare bibliotheek en dit is natuurlijk een mooi voorbeeld van een nieuwe aansprekende dienst naar de klant toe. Ik ben benieuwd naar de komende thema’s!

 2. Lourenza schreef:

  Hallo Marina,
  bedankt voor je compliment. Ik zou zeggen, houdt onze website in de gaten. De dossiers worden regelmatig aangevuld.
  Groetjes Lourenza

 3. Frederique schreef:

  Heel interessant om te zien hoe jullie de Themadossiers hebben gerealiseerd. Ik ben voor mijn afstuderen bezig om te onderzoeken hoe de bibliotheek hier dossiers kan gaan aanbieden. Na op internet gezocht te hebben kwam ik bij die van jullie. Dankjulliewel! Ziet er erg goed uit!

 4. lourenza schreef:

  Beste Frederique,
  bedankt voor je reactie. Als je meer achtergrondinformatie nodig hebt, kun je altijd een mailtje sturen: advies@spui.nl
  Succes met het afstuderen.
  Groetjes Lourenza

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA