BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

8 april 2010 @ 08:00 door | Geen reacties

Wending van het lot

keith1Eén van de vertalingen van de schitterende uitdrukking ‘a twist of fate’ (ik heb iets met uitdrukkingen in het Engels). Deze zou zomaar uit een werkje van een man als Shakespeare of Lord Byron kunnen komen, maar ook uit een songtekst van lady Gaga.

Onthulling
Ik moest gelijk aan deze uitdrukking denken toen ik tijdens de paasdagen een berichtje in de Nederlandse pers las (overgenomen uit The Sun) dat niemand minder dan Keith Richards van The Rolling Stones ooit overwoog om ‘een opleiding in de boeken’ te beginnen. Ja, u leest het goed! Eén van de drijvende krachten van The Greatest Rock’ n Roll Band In The World zag een baan als bibliotheekmedewerker wel zitten.

De zoveelste biografie
In oktober verschijnt een nieuwe biografie, eentje waaraan de man zelf zijn medewerking heeft verleend. Hierin vertelt hij onder meer dat hij altijd kon vluchten in boeken voordat hij kennismaakte met de bluesmuziek. Hij stond zelfs op het punt om een opleiding in de boeken te beginnen, maar daar zag hij blijkbaar toch maar vanaf omdat het ‘teveel gedoe’ was. Maar zijn liefde voor boeken is blijven bestaan, aldus de fanatieke lezer en verzamelaar.

Stelt u het zich eens voor!
U loopt morgenochtend even snel de bibliotheek in en u wordt aangesproken door de immer fraai uitgedoste medewerker meneer Richards! ‘Hallo, kan ik u helpen? Een nieuw streekromannetje wellicht of de laatste bundel van Youp van ’t Hek? Oh u zoekt de wc, eerste deur links. Nu ik u toch spreek, mag ik u attent maken op de nieuwste cd van een Engels bandje genaamd The Rolling Stones, net binnen?’
Tsja, je mag blijven dromen …

Maar alle gekheid op een stokje, het blijkt toch maar weer dat mensen waar je het niet zo 1-2-3 van verwacht (althans ik niet) ook een passie voor lezen hebben. Want zeg nou eens eerlijk, ziet u de in mijn ogen ultieme belichaming van sex, drugs and rock’n roll rustig in een hoekje drie uur lang gebiologeerd in een boek van Arthur Rimbaud lezen?
Zo ziet u maar, niet alles is wat het lijkt! You can’t judge a book by looking at the cover…

Auteur

Rubrieken Nieuws

Trefwoorden ,

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA