BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

17 mei 2010 @ 08:24 door | Geen reacties

De groeten…

xxxEen blogbericht schrijven vanaf mijn vakantiebestemming. En dan ook nog bibliotheekgerelateerd. Hmmmmmm. Waar haal ik in vredesnaam inspiratie vandaan?

AH-boek?
Ik dwing mijzelf uit een tuinstoel waar ik zojuist nog verdiept was in ‘Op klaarlichte dag’ van Simone van der Vlugt. Nee, er volgt geen recensie, het verhaal valt tegen. Het boek heb ik gauw nog even gekocht vlak voor de vakantie, bij de A.H., tijdens het gehaast vakantieboodschappen doen. Ja ik meen het serieus, ik doorgewinterde bibliotheekmedewerker, heb een boek gekocht, bij nota bene de Albert Heijn!

Komt er niet van…
Ik schaam me hier niet voor, echt niet. In de bibliotheek ben ik aan het werk en neem ik maar weinig tijd om ouderwets in de boekenkasten te grasduinen. Het komt er niet van. Voor velen vast herkenbaar. Hoe vaak wordt – nadat ik iemand vertel dat ik in de bibliotheek werk- niet gezegd: ‘Leuk de bibliotheek. Ik kom er eigenlijk al jaren niet meer. Het komt er gewoon niet van. Terwijl ik eigenlijk graag lees.’ Tja, mij hoef je niets uit te leggen.Vervolgens moet ik toch uitleggen dat ‘het’ er bij mij ook vaak niet meer van komt.

Van de mogelijkheid online te reserveren of het kunnen raadplegen van populaire titels via onze website zijn de meeste mensen niet op de hoogte. Als ik dat tussen neus en lippen vermeld wordt verbaasd opgemerkt dat men niet eens weet dat de bibliotheek een website heeft. Als ik vertel dat Bibliotheek Vlissingen meer is dan boeken alleen, word ik meewarig aangekeken.

Argwaan
Dat in de bibliotheek een specialistisch team achter de schermen willekeurige vragen beantwoordt in de vorm van themadossiers, roept bij mijn toehoorders een soort argwaan op. En als ik vertel dat bijvoorbeeld in de maand van de vrijheid een variëteit aan activiteiten in de bibliotheek plaatsvindt, wek ik belangstelling op. ‘Goh, ik wist niet dat er in Bibliotheek Vlissingen meer te vinden is dan alleen boeken’, is het antwoord met eindelijk een respectvolle ondertoon.

Bibliotheek Vlissingen, meer dan boeken alleen. Als je dat maar weet.

Zo en nu keer ik terug naar mijn tuinstoel en ook al lees ik een matig boek, de zon die schijnt maakt alles goed. Nee, ik ga nu niet rijmen.

De (vakantie)groeten!

Auteur

Rubrieken Overige

Trefwoorden

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA