BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

6 mei 2010 @ 08:29 door | 2 reacties

Gezocht: dik boek, niet zwaarder dan 300 gram.

rugzakAls ik met vakantie ga, zorg ik er altijd voor dat ik genoeg te lezen bij me heb: je moet er toch niet aan denken om een dag zonder te zitten!! Ik pak nog liever mis in de broodtrommel dan naar een boek.
Geen probleem wanneer je met de auto naar Zuid-Frankrijk gaat: een extra doos kan er altijd wel bij. Wanneer we zorgen voor voldoende overlap (boeken die we allebei lezen), hebben we voor twee weken vakantie aan 10 boeken wel genoeg.

Backpacken op de Hebriden
Volgende week ga ik met mijn jongste zoon een week backpacken op de Hebriden.
We vliegen eerst naar Glasgow en daarna per Twin Otter naar ons startpunt op de Hebriden, Isle of Barra, waar we zullen landen op het strand. Als de IJslandse aswolk tenminste geen roet (of as) in het eten gooit…

Reizen per vliegtuig bepaalt nogal hoeveel boeken je (slechts) kunt meenemen en dat geldt des te meer wanneer je gaat rondtrekken met je rugzak.
Ik weet niet of u wel eens heeft gebackpackt, maar geloof me: na een tijdje telt elke 100 gram!
Hierdoor veranderen de criteria waarop je een boek uitkiest drastisch. Opeens worden formaat en gewicht van het grootste belang. Hoe compacter hoe beter: liefst een dikke pocket met veel dicht bedrukte pagina’s.

Geen zware kost.
Ik mag deze keer van mezelf één reisgids en één ander boek meenemen. Geen zware kost, maar een spannend boek van minstens 400 pagina’s en minder dan 300 gram.

Ik ben nog steeds op zoek naar dat boek….
Had ik nu maar een e-reader!

Auteur

Rubrieken Overige

Trefwoorden

Reageren

2 thoughts on “Gezocht: dik boek, niet zwaarder dan 300 gram.

 1. Sofie schreef:

  Hoi Marianne,
  Allereerst een fijne vakantie.Ik heb een dwarsligger voor je. Hij ligt al bij jou thuis.
  Groet,
  Cis

 2. Marianne schreef:

  Wat lief van je, bedankt!!
  Marianne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA