BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

3 mei 2010 @ 08:01 door | Geen reacties

Introducing DickyPedia

wikiSinds begin april werk ik bij de Bibliotheek Vlissingen. Ik ben daar bezig met het project dat het actief gebruikmaken van Wikipedia toegankelijker moet maken. Een erg leuke uitdaging. Vanaf vandaag werk ik ook mee aan dit blog, waar ik regelmatig mijn belevingen in de kantoortuin van ´t Spui kan delen.

Op de eerste werkdag word ik door de directeur welkom geheten en aan een bureau midden in de kantoortuin geplaatst. Iedereen kan me daar zien zitten. Na tien minuten klinkt het luid: “Wie is die meneer, daar en wat doet tie?”, met als gevolg samen met de directeur een rondje langs de burelen met uitwisseling van naam en functie.

“Dit is Dick en hij houdt zich bezig met het Wikipedia-project.” Ja, daar hebben we wel van gehoord en gelezen. Op 25-02-2010 schreef Karolien in haar blog: “Bibliotheek Vlissingen en Wikimedia slaan handen ineen” al over het project en hoe de bibliotheek Vlissingen daar een actieve rol in kan aan spelen.

Informatie spuien
Wat ik daarin kan betekenen? Door mijn opleiding Cultuurwetenschappen en de ervaring van vorige werkplek ben ik vertrouwd geraakt met het zoeken naar, het vergelijken en het verwerken van bronmateriaal, vooral met betrekking tot Vlissingen en bij ’t Spui ga ik die kennis en ervaring inzetten voor dit project. Bijvoorbeeld door het spuien van informatie via dit blog. Deze eerste keer met een korte kennismaking, maar, zo zei een nieuwe collega: “doe dat nou niet onder je eigen naam, want dat is zo saai”.

’s Avonds kreeg ik e-mail van een oud-collega die vroeg het was gegaan. Hij wenste me succes en schreef dat hij me voortaan DickyPedia noemt en hé, die naam past erg goed bij wat ik in dit blog ga doen. Net als ‘Wikipedia’ een samentrekking van twee begrippen. Waar die naam vandaan komt: zoek dat zelf maar eens op in de Wiki.

U hoort vast nog meer van mij.

Auteur

Rubrieken Overige

Trefwoorden

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA