BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

26 mei 2010 @ 08:24 door | Geen reacties

Oorlog in letteren

Mei is de Maand van de Vrijheid. Een maand om te herdenken en onze vrijheid te vieren. De bibliotheek had een heel programma aan activiteiten variërend van films en lezingen tot een bunkertocht. Die activiteiten zijn inmiddels achter de rug, de fotoverslaggeving ervan komt vandaag online te staan op onze Flickr site. Wat er ook nog voor u klaar staat, zijn onze boeken.

Top-boeken
boekendief2In het kader van de Maand van de Vrijheid hebben we voor u de beste romans over  oorlogservaringen geselecteerd.
Toppers als ‘Haar naam was Sarah’, ‘De jongen in de gestreepte pyjama’, ‘Het verslag van Brodeck’, ‘De cellist van Sarajevo’, ‘Is dit een mens’, ‘Het respijt’, ‘De boekendief’ en ‘De middagvrouw’ staan voor u tot en met 31 mei gepresenteerd op de volwassenafdeling.

Poëtische lefgozer
Om het aanbod nou helemaal compleet te maken, ook nog een gedicht over de oorlog. Geschreven door een omstreden lefgozer en provocateur. Hij debuteerde in 1964 met de bundel ‘Verzamelde gedichten’ die niet goed werd ontvangen. Vooral het eenregelige gedicht ‘Gelukkig nog duizenden slachtoffers’ zorgde destijds voor veel beroering.
Maar voordat u nu afhaakt omdat dit de indruk wekt dat de schrijver een bloeddorstige geweldverheerlijker is, luistert u eerst naar zijn gedicht ‘Oorlog’. Misschien dat het uw mening verandert.

De dichter
Schrijver van het gedicht is Armando die zelf de Tweede Wereldoorlog mee maakte in Amersfoort. Een fascinatie voor kwaad en geweld zijn altijd bepalend geweest voor zijn werk. Hij heeft zich inmiddels ontwikkeld tot onder meer kunstschilder, beeldhouwer, schrijver, dichter, journalist, violist en theatermaker. Hij heeft verschillende prijzen in de wacht gesleept, een gedegen literaire reputatie en een eigen museum.

Auteur

Rubrieken Activiteiten, Poëzie

Trefwoorden , ,

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA