BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

11 mei 2010 @ 07:46 door | 2 reacties

Telefoonduim door boekenlezen

duim2‘Mannen die vrouwen haten’, wie heeft het nog niet gelezen?  En terecht, het was genieten. Vooral van het typetje Lisbeth Salander. Een jonge vrouw die van kinds af aan mishandeld wordt door mannen. Maar ze neemt wraak, en hoe: op een bijzonder wrede en doeltreffende manier betaalt ze hen terug.

Lezen in een krap tentje
Ik weet nog dat ik dit boek afgelopen zomer las. Het was augustus en ik lag in Frankrijk met een ietwat gezette  reisgenoot in een veel te klein tentje. Het was zo krap dat als één van ons geniest zou hebben het tentzeil gescheurd zou zijn. We hadden geen lamp bij ons maar dit boek is echt té spannend om weg te leggen. Enige oplossing voor dit probleem was, toen het te donker werd om te lezen, het lichtje van mijn telefoon.

Nu gaat dit telefoonlichtje na 15 seconden weer uit maar als je  maar op tijd blijft drukken, kan je ermee lezen. Voordeel van dit lampje is dat mijn tentgenoot geen last had van dit minuscule lichtje. Nadeel is dat je er een telefoonduim van krijgt. U kunt zich er misschien iets bij voorstellen: meer dan  500 pagina’s iedere 15 seconden even het knopje indrukken. Maar het was ’t zeker waard.

Afgelopen weekend zag ik de verfilming van het boek. Ook de twee opvolgende delen (‘De vrouw die met vuur speelde‘ en ‘Gerechtigheid‘) zijn al in de bioscoop te zien geweest. Ze halen het niet bij de boeken maar staan niettemin garant voor uren kijkplezier. Deel 1 is al te leen in de bibliotheek, deel 2 en 3 zijn in bestelling. En mocht het uitgeleend zijn, dan kunt u het natuurlijk gratis reserveren.

Auteur

Rubrieken Recensies

Trefwoorden ,

Reageren

2 thoughts on “Telefoonduim door boekenlezen

  1. Ellen B. schreef:

    ga ik is lezen niet in een klein tentje en met een te dikke man, maar met een slanke man in een bungalowtent. Niet met het licht van een telefoon, maar met een bouwlamp. Ben benieuwd of ik het net zo spannend vind als jij.

  2. Cas schreef:

    Klinkt niet erg romantisch een bungalowtent met bouwlamp maar het boek (en de slanke man?) compenseren dat wel. Heel veel leesplezier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA