BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

19 mei 2010 @ 08:01 door | 2 reacties

Vreemde eend in de bijt

shutterstock_15793723Als Vlaamse in Nederland voel ik me nog steeds een vreemde eend in de bijt. Niet dat Nederlanders onaangename collega’s zijn – integendeel – maar na drie jaar heb ik besloten dat ik niet naar Nederland zal verhuizen. Één van de redenen waarom ik Vlaanderen niet achter me kan laten is misschien het feit dat ik woon in één van de mooiste steden in de Lage Landen, namelijk Gent.

Laat ik u enkele redenen noemen waarom een bezoekje aan Gent meer dan de moeite waard is.

 • Vanuit Vlissingen is het slechts een uurtje rijden, wat mooi meegenomen is. De verbinding met het openbaar vervoer is minder goed geregeld. In het weekend is er echter een rechtstreekse busverbinding van Goes naar Gent.
 • Houdt u van cultuur? Gent telt tientallen bekende en minder bekende musea, kerken, enz..  Eén van de sympathiekste is ongetwijfeld het Huis van Alijn.
 • Ook wie van markten houdt komt in Gent aan zijn trekken. Als bibliotheekmedewerker kan ik – hoe kan het ook anders – stellig de tweehands boekenmarkt op zondag aanraden. U vindt er vast en zeker een verloren gewaande klassieker uit uw jeugd.
 • Wie honger en dorst heeft na een heerlijk dagje Gent, kan zich lekker laten verwennen in één van de vele restaurantjes. Of misschien kan een ‘sneukeltoer in stijl‘ u bekoren?

Uiteraard kan ik deze lijst nog veel langer maken, maar misschien is het een beter idee dat u al dat moois zelf eens komt aanschouwen?  De Gentse terrasjes lonken.

Ter voorbereiding kunt u uiteraard ook uw licht opsteken in de bibliotheken.

Auteur

Rubrieken Overige

Trefwoorden

Reageren

2 thoughts on “Vreemde eend in de bijt

 1. AvA schreef:

  Dag Karolien,
  Vroeger kwam ik vaak in Gent en was verliefd op de stad. Nu woon ik er echter 450 kilometer vandaan en is het uit met de pret, maar je PR-blog maakte oude gevoelens bij me wakker en ik moest ook denken aan Bert Polulier, van wie ik ooit (1970, 1971?) een gedichtenbundel kocht die hij in eigen beheer had uitgegeven. Is het ooit wat geworden met hem?

 2. admin schreef:

  Leuk om te horen dat je ook zo verzot bent op Gent. Jammer genoeg heb ik nog nooit van Bert Polulier gehoord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA