BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

25 juni 2010 @ 08:25 door | 3 reacties

Groeten uit Environs-de-la-Maison

vakantielezenDoor omstandigheden gaat onze vakantie naar Zuid-Frankrijk deze zomer niet door. We blijven in eigen land, sterker nog: we blijven thuis.

Over het algemeen wordt het erg sneu gevonden als je niet met vakantie gaat. Zelfs als je in Zeeland woont, dat elke zomer wordt overstroomd door toeristen.
Zoals mijn in Amsterdam wonende zoon terecht opmerkte: ‘Kop op, als je in Zeeland woont, ben je eigenlijk al op vakantie’. Het strand, de zee en de zonuren, we hebben het allemaal bij de hand of op fietsafstand.
En, ook zo fijn: de bieb is gewoon open!

Gelukkiger van voorpret
Een bericht waar ik dan blij van word, stond onlangs in het AD. Hieruit blijkt dat vakantiegangers helemaal niet per definitie gelukkiger zijn dan thuisblijvers!
Onderzoeker Jeroen Nawijn van de Erasmus Universiteit onderzocht onder 1530 Nederlandse volwassenen het effect van vakanties. Hij keek met name naar geluksverschillen op lange termijn tussen vakantiegangers en mensen die nergens heen gaan. Volgens Nawijn werden de onderzochte vakantiegangers het gelukkigst van de voorbereiding van hun reis!

Van dat laatste heb in een eerdere blogpost ooit melding gemaakt: ik heb uren vakantievoorpret gehad met het uitzoeken van de (inmiddels geannuleerde) reis, dus dat geluk hebben we alvast binnen.

Thuisblijven taboe
En is vakantie altijd de hemel op aarde? Volgens een column door Onze Taal valt dat reuze mee. Of tegen.
‘Er rust een taboe op niet met vakantie gaan. En dat terwijl vakantie natuurlijk helemaal niks is. Als je vertrekt, sta je al stijf van de stress door alle voorbereidingen. Vervolgens is de vlucht vertraagd of zelfs geschrapt. En áls je er dan bent, blijkt de hotelkamer geen uitzicht te hebben maar wel kakkerlakken…. Je zou dus eigenlijk trots moeten zijn op je verstandige beslissing om gewoon thuis te blijven, en daar ook rond voor uit moeten komen.’

Dus bij dezen: u kunt ons deze zomer vinden in Environs-de-la-Maison, helemaal gelukkig en met een grote stapel vakantielectuur.

Auteur

Rubrieken Overige

Trefwoorden

Reageren

3 thoughts on “Groeten uit Environs-de-la-Maison

 1. Joost schreef:

  Haha, ik zag aan de titel al dat het een blogpost van jou was :). Overigens heeft jouw in Amsterdam wonende zoon ook genoeg toeristen om zich heen, hij heeft er dit jaar alweer een omvergereden.
  Veel plezier in Rundumhausen!

 2. Ron schreef:

  Heel verstandig! Ooit weleens het boek ‘Was ik in vredesnaam maar thuisgebleven : de verschrikkelijkste reisverhalen van hier tot Harare’ gelezen? Je laat het wel uit je hoofd je eigen tuintje nog te verlaten!

 3. Marianne schreef:

  @ Ron: Nooit gelezen, maar dat ga ik zeker doen!
  Wel ooit gelezen ‘The best of Lonely Planet:de leukste blunders en rampverhalen achter de de lonely planet-reisgidsen’. Daarna wil je met vakantie ook niet meer verder dan Côte de Jardin.
  Erg vermakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA