BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

15 juni 2010 @ 08:23 door | 1 reactie

Helemaal klaar!

bieb-oranjePersoonlijk heb ik niks met voetbal. Nooit gehad ook.
Als volstrekte buitenstaander kijk ik dezer dagen dan ook met grote verwondering naar de uitgelaten geestdrift van voetballiefhebbers.

Het WK: vier weken lang drie maal per dag een voetbalwedstrijd van 90 minuten, als je geluk hebt tenminste. En daar staat heel Nederland van op z’n kop. What’s the point? Word je er beter van, draagt het bij aan de wereldvrede?

Huiselijk geweld
Het tegendeel schijnt overigens waar te zijn: uit een internationaal onderzoek blijkt, volgens campagne ‘Zet huiselijk geweld buitenspel’, dat huiselijk geweld van mannen tegen vrouwen met bijna 10% stijgt direct na verlies van de favoriete sportclub. Na een voetbalwedstrijd is de gemiddelde man hoe dan ook agressiever dan gewoonlijk: heeft ‘zijn’ team verloren, dan verhoogt dat de frustratie en daarmee de kans op agressief gedrag.
Dus zit de helft van Nederland ook nog eens vier weken lang in de gevarenzone!

Voetbalgadgets
Nederland heet opeens Holland. Waar je maar kijkt word je geconfronteerd met het de meest bizarre uitingen van vaderlandse voetbalgekte: van pletterpetten, vuvuzela’s, beessies en gogo’s tot hele thuis-tribunes. Met als triest dieptepunt de Africa-man.  Hoeveel oranje voetbalgadgets kan een mens verdragen?

Zelfs in de bibliotheek is niet aan het WK te ontkomen: we kunnen meewedden in onze eigen WK-voetbalpool. Zoals u kunt zien, zijn mijn collega’s er helemaal klaar voor.
En ik ben er al hélemaal klaar mee.

Auteur

Rubrieken Nieuws

Trefwoorden

Reageren

One thought on “Helemaal klaar!

  1. cis schreef:

    Ik leef met je mee. Knappe foto trouwens ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA