BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

16 juni 2010 @ 08:33 door | Geen reacties

Hoe neemt u een strafschop?

Hoedoe.nlVoor sommige lieden kan het in deze tijden zeer nuttig zijn te weten of  ‘t  ie op het  moment suprême nu beter laag of hoog in het doel geknald moet worden.

Voor anderen onder ons zijn weer heel andere weetjes van belang. Hoe kweek ik zelfdiscipline? Hoe doe ik de zonnegroet? Hoe word ik rijk? Hoe maak ik een biobatterij? Dat zijn een paar voorbeelden van de ongeveer 500 vragen waarop Hoedoe.nl antwoord geeft. Dit onder het motto: ‘Hoedoe.nl legt uit hoe je het doet!’

Kennisdelen met Hoedoe.nl
Hoedoe.nl is een website van de makers van Leren.nl. Uitgaand van de volgende filosofie: ‘soms wil je iets leren, soms wil je alleen iets doen en soms leer je door iets te doen’, vullen deze sites elkaar naadloos aan. Hoedoe.nl is niet alleen leerzaam, maar bij tijden ook vermakelijk. De website richt zich op korte, beknopte instructies voor alledaagse (en soms minder alledaagse) handelingen. Achtereenvolgens wordt ingegaan op benodigdheden, stappen, do’s, don’ts, bronnen (bijv. boeken) en nadere uitleg (websites).

Het idee achter Hoedoe.nl is niet nieuw. In de loop van de jaren hebben al veel vergelijkbare websites als wikiHow (hiervan is ook Nederlandse versie) en het bekende How Stuff Works het levenslicht gezien. Het opnemen van filmpjes zou Hoedoe.nl zeker een meerwaarde geven, want sommige instructies kunnen soms veel beter met video’s worden uitgelegd. Zo zijn op VideoJug video’s te vinden waarin recepten worden voorgedaan, video’s over klusjes in en om het huis, video’s over het maken van espresso, etc.

Experts
De eerste reeks ‘hoedoes’ werd geschreven door professionele schrijvers met medewerking van experts. Maar iedereen kan ook zelf artikelen publiceren. Met een paar eenvoudige stappen maak je je eigen hoedoe. In ruil voor de schrijfinspanning biedt Hoedoe.nl vrijwilligers een platform om zich als expert te profileren.

Mocht de ‘hoedoe’ van wat u net wilde weten niet op Hoedoe.nl staan, of wegens oppervlakkigheid of gebrek aan niveau niet aan uw wensen voldoen, denk dan ook eens aan de bibliotheek.  In veel boeken en tijdschriftartikelen zitten namelijk veel van dergelijke ‘hoedoes’ (tips) verborgen.

Strafschoptips
Wat de denken van ‘De strafschop‘ door Gyuri Vergouw? Op basis van wetenschappelijk onderzoek, interviews, vakliteratuur en statistische gegevens zijn in in dit boek praktische tips voor spelers, keepers en coaches geformuleerd. Verplichte ‘onder mijn hoofdkussen’-literatuur voor sommige lieden, want strafschoppen nemen blijkt zeker geen loterij.  Of zou de hoedoe ‘hoe neem ik een strafschop’ toch voldoen?

Auteur

Rubrieken Overige

Trefwoorden , ,

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA