BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

7 juni 2010 @ 12:09 door | 1 reactie

Hoe vindt u ons?

blogbezoek
Collega Natalie memoreerde er twee dagen te vroeg al aan, ik ben drie dagen te laat. Afgelopen vrijdag was het namelijk precies een jaar geleden dat dit Biebblog officieel online ging.

Geen festiviteiten
Niet dat we ons blogjubileum op enigerlei wijze gevierd hebben; geen champagne, taart of slingers dus. In de kantoortuin was iedereen te druk bezig met de chaos van de herinrichting te overleven. Sommige delen stonden trouwens nog zo vol met dozen dat een fatsoenlijke polonaiseroute toch niet was uit te stippelen.
Bij het tweejarig jubileum dan maar? Want zoals Natalie al aankondigde: wij gaan gewoon door met dit blog. Tenslotte hebben we over bezoek niet te klagen.

Openheid in cijfers
Blijkens ons statistiekprogramma had dit blog in een jaar tijd dik 18.000 bezoekers en waren er maar liefst 130.000 paginahits.
Ik vermoed dat een aardig deel van die bezoekers bibliotheekcollega’s uit den lande waren, want er zaten ook heel wat RSS-feeds tussen. En die Web 2.0 toepassing is sinds de 23 Dingen cursus wél bekend bij veel bibliotheekmedewerkers, maar nog niet bij het grote publiek.
Leuk en vleiend natuurlijk dat bibliotheekcollega’s geïnteresseerd over onze schouders meekijken. Maar nog leuker om te zien dat de ‘harde kern’ van onze bezoekers zich in en rond Vlissingen bevindt. Want we doen het toch met name voor de Vlissingers, bibliotheekleden of niet.

Tot slot: altijd leuk om te zien hoe mensen nu precies op dit blog belanden. Mensen googelen namelijk de vreemdste zoekopdrachten. Een kleine greep:

 • smoesjes om niet te komen
 • zoek email me man op zoek naar vrouwelijke vrienden online
 • onzin brief met moeilijke woorden
 • polderwiet downloaden
 • reformatorische trouwjurk
 • kantoorplant van het jaar 2010
 • onder de rokjes in de bieb
 • smoesje mijn moeder
 • wedstrijden tussen vrouwen met meest borstmelk.

We roepen het wel steeds: “Op Biebblog moet voor elk wat wils te vinden zijn”, maar blijkbaar hebben we nog meer in de aanbieding dan we zelf eigenlijk weten :-)

Auteur

Rubrieken Internet, Nieuws

Trefwoorden , ,

Reageren

One thought on “Hoe vindt u ons?

 1. Edwin schreef:

  Die vreemde zoekopdrachten zijn het leukst :-)

  Maarre: keep up the good work. Dit blog is informatief en leuk om te lezen. Een aanwinst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA