BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

14 juni 2010 @ 08:15 door | 2 reacties

Ik heb mijn opstelling voor het WK-voetbal al klaar

wk-opstellingEerlijk gezegd trekt voetbal mij niet zo, maar nu Nederland langzaam oranje kleurt geeft dit toch wel een speciaal gevoel. En dit gevoel van samenhorigheid wordt langs alle kanten opgewekt en versterkt: cafés worden oranje geverfd, de brulshirts komen weer uit de kast, de beesies in de kleuren van de Nederlandse vlag passeren bij AH in hoog tempo de kassa, de Oranjetoeters schallen over straat,  de voetbalpool op het werk is begonnen en zelfs ons bibliotheeklogo is meegekleurd ;-). Nu alleen maar hopen dat deze euforie tot het eind van het WK kan duren…

Volgens mijn buurvrouw
Over voetbal is natuurlijk al veel gezegd en gesproken. En voor velen behoort het tot de dagelijkse gespreksonderwerpen. Zeker met het WK in aantocht gonst het. Altijd verrassend is dat iedereen er (opeens) verstand van heeft, in elk geval een mening over kan geven. En of dit nou gestoeld is op het inzicht van de buurvrouw of daadwerkelijke feitenkennis maakt niet zo uit; het gaat om het (overtuigend) kunnen meepraten.

Bijspijkeren
De collectie van de bibliotheek kan uitkomst bieden bij het vormen van een genuanceerde voetbalopinie. Want in de loop der jaren zijn er heel wat werken over voetbal, en ook specifiek over het WK, verschenen. Met name boeken, maar inmiddels ook dvd’s.
Achtergrondmateriaal over het actuele WK vindt u zeker in ‘De droom van Zuid-Afrika: achter de schermen bij het WK 2010‘, foto’s en verhalen van alle WK’s tot 2006 in ‘Achter het net’ en beelden van de ‘Historische WK hoogtepunten’ en ‘Oranje op het WK’  in de gelijknamige dvd’s. Voor het spelenderwijs verrijken van uw kennis is ‘Het grote Oranje-voetbalquizboek’ zeker een aanrader.
Tot slot staat de gedichtenbundel ‘De kop van Kuijt en andere gedichten’ van Henk Spaan garant voor een meer ludieke kijk op de populaire balsport.

Gesterkt door al deze kennis moeten we nu toch met vertrouwen kunnen zeggen: ‘Nou Nederland, laat die leeuw maar weer eens flink brullen!’.

Auteur

Rubrieken Dienstverlening

Trefwoorden , ,

Reageren

2 thoughts on “Ik heb mijn opstelling voor het WK-voetbal al klaar

  1. hoofd schreef:

    man,dit is sleeecchte humor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA