BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

7 juni 2010 @ 07:45 door | Geen reacties

Luisteren, lezen of kijken

“Op een koude novembernacht in 1941, gekleed in smoking,
met tazelaar1een pistool in zijn hand, waadde de
21-jarige Tazelaar door de zee naar het Scheveningse strand….”  Het lijkt het begin van een James Bond verhaal, een jongensboek, een spannend oorlogsverhaal. En het is  waar gebeurd wat het nog boeiender maakt. Het was het begin van de lezing die Victor Laurentius op 10 mei in de bibliotheek hield.

Levensgevaarlijk avontuur
Peter Tazelaar begon aan een levensgevaarlijke missie die later een inspiratiebron zou vormen voor de bekendste Nederlandse film: Soldaat van Oranje, waarin in de rol van Tazelaar wordt vertolkt door Jeroen Krabbé. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was Peter Tazelaar (5 mei 1920-6 juni 1993) verzetsman, Engelandvaarder, spion, commando, brandweerman en adjudant van koningin Wilhelmina.

Nieuwsgierig?
Voor wie nieuwsgierig is geworden naar het hele verhaal, zijn er nog verschillende mogelijkheden. De lezing wordt vanaf vandaag in vijf delen uitgezonden op radio Cool FM. Vijf dagen achtereen kunt u van 21:00 tot 21:20 luisteren naar het verhaal van Peter Tazelaar. Bij de bibliotheek kunt u terecht voor het boek van Victor Laurentius ‘De grote Tazelaar, ridder en rebel’ en de dvd ‘Soldaat van Oranje’.

Auteur

Rubrieken Activiteiten

Trefwoorden

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA