BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

8 juni 2010 @ 08:35 door | 2 reacties

Mag het ietsje minder?

logosOm als eerste de laatste nieuwtjes te kunnen scoren en alle activiteiten van vrienden, (oud-)collega’s en zakelijke relaties te volgen liet ik mij in het kader van 23 Dingen verleiden tot het aangaan van abonnementen op zowat alle sociale media.
Daardoor ontvang ik dagelijks heel wat informatie via getwitter, SMS, MSN, Hyves en Facebook. Daarnaast ontvang ik per e-mail een stortvloed aan nieuwsbrieven, ben leesgierig via RSS-feeds, dag-, week, maand- en kwartaalbladen.

In mijn TV-abonnement zitten 63 TV-kanalen en 27 radiostations, via internet nog ontelbare meer en ik kan op de laptop en iPhone luisteren naar o.a. Spotify, KCO-Live, kijken naar YouTube en nog veel meer live-streams.
Omdat de vereniging waarvan ik lid ben de afbraak van subsidie op culturele activiteiten compenseert met de subsidie op het verzamelen van oud-papier, heb ik geen sticker op mijn brievenbus en MOET ik ALLES lezen wat binnenrolt.

Overlast
“Niet gek dat je hoofdpijn hebt”, zei mijn huisarts . Nu kwam dat vooral door een venijnige voorhoofdsholteontsteking, waardoor ik enkele weken niet eens in staat was dit geweld tot mij te nemen. Maar bij de terugkeer van de verdraagzaamheid voor beeldscherm, bedrukt papier en geluidsgolven, bekroop me het gevoel dat overdaad schaadt.

Schone opruiming
Ik besloot radicaal in te grijpen. Beginnende bij de reclamefolders: hup uit het plasticje en ongelezen in de oud-papiermand. Maar daar zwichtte ik al, want kijk nou toch, dat is een leuke aanbieding! Dan de krant toch nog maar even doorgelezen: Joran gepakt!

Goed, dan maar eerst de stekker van Twitter eruit. Hoewel… @slijterijmeisje had wel weer een erg rake opmerking richting @lantvanbelogte en @CeesMaas over journalistiek. En lees ik in de RSS-berichten nu dat dit BiebBlog alweer een jaar bestaat? Goh, die LinkedIn-relatie heeft een mooie nieuwe baan, en hoe is het eigenlijk met MarLeach die dagelijks op Hyves haar zwangerschapsbelevenissen vertelt?

Voordat ik het wist, zat ik dit blogpostje te typen en bedacht dat wel weer heel prettig is om me in goede gezondheid te kunnen onderdompelen in deze oeverloze mediale zondvloed.

Auteur

Rubrieken Overige

Trefwoorden

Reageren

2 thoughts on “Mag het ietsje minder?

  1. PeterQ schreef:

    Het bovenstaande lijkt mij een typisch geval van infobesitas. Ik zie jou nog wel eens in een digitaal afickcentrum belanden.

  2. DickPedia schreef:

    Hahaha, ik ben reuze benieuwd wie ik daar allemaal tegenkom! ;D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA