BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

18 juni 2010 @ 08:21 door | 1 reactie

Spannende filologie

stemmen-uit-het-verledenIk had er weer één, zo’n boek dat je pakt en meesleept: ‘Stemmen uit het verleden’, geschreven door Elia Barceló. Bij bol.com werd het door verschillende lezers afgekraakt maar ik vond de kaft zo mooi… De zaken waar je je keuzes op baseert zijn ondoorgrondelijk. Bovendien ging ik naar Italië op vakantie en dan lees ik graag iets wat zich daar af speelt.

Filoloog
Het is het verhaal van Katia, een vrouw van achter in de dertig en filoloog. Misschien voor u overbodig maar voor ieder die daar net als ik nog nooit van gehoord had een uitleg: filologie is een tak van de taalkunde die zich richt op dode talen en die bestudeerd wordt door gebruik te maken van geschriften in samenhang met de cultuurgeschiedenis van een volk.

Katia’s hulp wordt ingeroepen door de nabestaanden van de geleerde Valcárcel, een man met hetzelfde beroep, om zijn erfenis af te handelen. Zo  komt zij op het spoor van de Club van Dertien. Een geheimzinnig gezelschap dat de poorten kent naar andere parallelle werelden. Maar er zijn meer mensen geïnteresseerd en bereid ver te gaan om de nodige informatie te bemachtigen.

Boeiend
Dit boek bevat voor mij alles wat een boek boeiend maakt; het speelt in het heden maar heeft ook iets met de geschiedenis, leest lekker weg, bevat een dosis geheimzinnigheid, is spannend en gaat over een wereld die ik niet ken maar met een hoofdpersonage waarmee ik me zou kunnen vereenzelvigen. Bovendien speelt het zich afwisselend af in Rome en Spanje.

Een boek als dit verdient een gedicht. Niet over de inhoud maar omdat het je zo lekker meesleept en vast kluistert aan de bank. Luister naar wat-boeken-doen.

Auteur

Rubrieken Recensies

Trefwoorden ,

Reageren

One thought on “Spannende filologie

  1. Daantje schreef:

    Ik ga nooit uit van andersmans recencies. Lees zelf ook veel boeken, en ieder heeft zijn eigen smaak kwa boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA