BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

11 juni 2010 @ 08:10 door | 1 reactie

Tomas Ross vertelt over feiten en fictie

Eindelijk: er komt een bekende schrijver naar Vlissingen! Juni is de maand van het Spannende Boek en met trots kunnen we zeggen dat we thrillermeester Tomas Ross himself hebben gestrikt om naar onze bieb af te reizen.thomas-ross

Ross is gespecialiseerd in het schrijven van spannende ‘faction’-boeken, verhalen die gebaseerd zijn op werkelijke (politieke) gebeurtenissen zoals de Bijlmerramp, de oorlog in het voormalige Joegoslavië en de moord op Fortuyn.

Kijkje in de Oranje keuken
Ross stond de laatste tijd vooral in de belangstelling vanwege de tv-serie over Bernhard ‘Schavuit van Oranje’, waarvoor hij het scenario schreef. De vierdelige serie kreeg enorm veel goede kritieken. Er waren met name veel complimenten voor de scenarioschrijver. Zijn vermenging van fictie met historie sprak velen blijkbaar aan. Natuurlijk is het smullen om eens een kijkje in de keuken van de Koninklijke familie te nemen, vooral als dat geloofwaardig wordt gedaan.

Waar of niet waar?
De kritiek bij verhalen als deze is vaak: in hoeverre is het echt zo gegaan? Wat is erbij verzonnen? En stel dat het helemaal niet zo gegaan is, mag je het dan eigenlijk wel op die manier vertellen? Veel mensen zullen het door het realistische karakter immers wel voor waar aannemen!

Een beledigde prins
Prins Bernhard was destijds niet blij met het eerder verschenen boek ‘Omwille van de troon’ van Ross over de Greet Hoffmans affaire. Ross kreeg zelfs een persoonlijke reprimande van de prins. In 2004 schreef hij in een open brief in de Volkskrant dat Ross de ‘de grenzen van het fatsoen ver zou hebben overschreden’.

Of Ross nu serieuze bonje heeft met het Koningshuis kunt u hem zelf vragen op zaterdag 26 juni vanaf 14.00 uur in Bibliotheek Vlissingen. Hij vertelt dan hoe hij die ingewikkelde combinatie tussen feiten en fictie hanteert.

Een kaartje kost € 7,50 (€ 5,00 voor bibliotheekleden). Reserveer via activiteit@spui.nl.

Auteur

Rubrieken Activiteiten

Trefwoorden ,

Reageren

One thought on “Tomas Ross vertelt over feiten en fictie

  1. PeterQ schreef:

    Ach ja, die Benno… Als er iemand was die de grenzen van het fatsoen regelmatig overschreed, dan was het deze ‘schavuit’ wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA