BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

27 juli 2010 @ 07:53 door | Geen reacties

(俳句 of haiku

haiku“Een haiku is een vorm van Japanse dichtkunst geschreven in drie regels van 5, 7 en 5 lettergrepen. De haiku drukt een ogenblikervaring uit. Het is een vingerhoed vol emotie, waarin weinig ruimte is voor ontledingen en benaderende omschrijvingen.”
Aldus de omschrijving van Wikipidia van een haiku.

Omdat dit ingewikkelder klinkt dan het is, ter verduidelijking een voorbeeld van een haiku, geschreven door een collega naar aanleiding van de themadossiers die de bibliotheek samenstelt over verschillende onderwerpen:

Themadossier leuk
Interessant en zelfs nog
Toegankelijk ook

Wedstrijd
Vanaf 21 juli tot en met 21 augustus is er een internationale haiku wedstrijd uitgeschreven met als thema ‘Langs het water’. U kunt in de bibliotheek alle informatie vinden over deze dichtvorm, de wedstrijd en er is een themadossier over dit onderwerp zoals u wellicht al geraden had.

Één gedicht, twee prijzen?
Nu heeft de bibliotheek ook een gedichtenwedstrijd uitgeschreven. Het thema daarvan  is ‘Typisch Vlissingen’, inzenden kan nog tot 15 augustus. En er zijn ook hier, naast eeuwige roem, mooie prijzen te winnen.
Misschien is een en ander te combineren en kunt u een haiku over Vlissingen schrijven (dat ligt tenslotte aan het water) en dat inzenden naar beide wedstrijden?

Auteur

Rubrieken Activiteiten, Poëzie

Trefwoorden

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA