BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

7 juli 2010 @ 08:00 door | 9 reacties

Branchevervaging?

lingerieNee, wat u hiernaast ziet is niet de nieuwe bedrijfskleding van ons biebpersoneel., maar een deel uit het aanbod van ‘Donker/Blond’, een nieuwe winkel die sinds kort gevestigd is in de Kerkstraat.

Niet toevallig is dit het pand waar tot voor kort De Kaartenwinkel gevestigd was. De eigenaar heeft echter besloten een totaal andere Vlissingse markt aan te boren, namelijk die van de ‘chique erotique’.

Wat dat allemaal met het oorspronkelijke concept van ’t Spui als communicatiecentrum te maken heeft – en wat wij daar als bibliotheek mee moeten of kunnen, is mij helaas volstrekt onduidelijk. Misschien maar eens denken over een themapresentatie van erotische titels? Of zullen we binnenkort onze onderzoeksafdeling StadsMonitor eens een klanttevredenheidsonderzoek laten uitvoeren? Wie weet resulteert dat wel in een nieuwe blogrubriek: de Dildo van de Maand?

PS
Ben nu natuurlijk extra benieuwd wat er in het nog lege pand van de VVV komt.
Een breipatronenwinkel, een hengelsportzaak, het HKPD?

Auteur

Rubrieken Nieuws, Vlissingen

Trefwoorden ,

Reageren

9 thoughts on “Branchevervaging?

 1. Marianne schreef:

  Wat er ook in het lege pand van de VVV mag komen: ik verbaas me echt nergens meer over..

 2. Marina schreef:

  En ze hadden daar nog wel zulke mooie Engels kaarten! Dit is weer een heel andere tak van sport… spelen jullie er met de biebcollectie ook nog op in ;-)

  1. PeterQ schreef:

   Erop inspringen? Ik suggereerde in mijn blogpostje al een tweetal mogelijke zaken. Maar verder valt te denken aan een foto-expositie van erotische kunst, een wekelijks spreekuur voor uitgebluste echtparen, een lingerie-modeshow met onze bibliotheekmedewerkers op de catwalk en ga zo maar door.
   Aanvullende suggesties blijven natuurlijk van harte welkom.

 3. PeterS schreef:

  Tja, sommigen lezen een goed boek in bed, anderen doen iets anders.

  Als je het zo bekijkt, past het wel bij elkaar.

  Maar het Spui als communicatiecentrum? Je kunt zulke kreten wel bedenken, maar wat moet je er verder mee? Wat had men ooit verwacht dan?

  1. PeterQ schreef:

   ’t Spui als communicatiecentrum was niet zo maar een kreet. Met één gebouw dat onderdak bood aan boekhandel, VVV/ANWB, NHI, bibliotheek (inclusief Vrijwilligerscentrale en spreekuren van diverse maatschappelijke instanties) leek dit wel degelijk realiseerbaar.
   Ik zie hiervan nu niet veel meer terug, en vind de toevoeging van een erotische winkel aan dit gebouw op z’n zachtst gezegd nogal vreemd.

 4. PeterS schreef:

  Tja, blijkbaar wilde het publiek er niet aan en is het idee daarom mislukt. En aangezien de schoorsteen toch moet roken….

  1. PeterQ schreef:

   Maar dit gebouw heeft helemaal geen schoorsteen…

 5. Carla schreef:

  Donker? Blond?

  Wat is er mis met anderskleurigen?

  Ik voel me als roodharige weer behoorlijk weggezet

  1. PeterQ schreef:

   Klachten bij de directie of bij het Meldpunt Discriminatie.
   (Of bij uw kapper)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA