BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

20 juli 2010 @ 08:00 door | Geen reacties

Gedurfde oorlogsanimatie

waltz-with-bashir

Het kan haast geen toeval zijn in korte tijd twee jonge Isrëlische regisseurs het medium film aangrepen om hun eigen oorlogstrauma’s te verwerken en te visualiseren.

Recent gebeurde dat met de verpletterende film ‘Lebanon’ van Samuel Maoz uit 2009, een jaar daarvoor deed Ari Folman hetzelfde, maar op een andere manier. Diens ‘Waltz with Bashir’ (trailer hiero, recensie daaro) is een mooi gestileerde animatie over een gruwelijk onderwerp: de slachting in een Palestijns vluchtelingenkamp in 1982 ten tijde van de Libanon crisis. Aanklacht, reconstructie en persoonlijke biecht tegelijk.

‘Waltz with Bashir’is een af & toe hallucinant getekende documentaire, soort Apocalypse Now in Beirut. Gedurfd en indrukwekkend, met aan het eind een verschrikkelijke shocker wanneer animatie overgaat in authentiek beeldmateriaal.

Uiteraard te leen bij uw bibliotheek.

Auteur

Rubrieken Recensies

Trefwoorden

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA