BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

10 juli 2010 @ 08:00 door | Geen reacties

Gek van Oranje

oranjegekte1Ok, we hebben het op dit blog echt nog maar één keer over het WK. Want zeg nu zelf: je kunt er niet onderuit nu ‘we’ in de finale staan. Een veel gehoorde opmerking in mijn vriendenkring is dan ook: “Dit hebben we nog nooit meegemaakt!” Dat klopt natuurlijk niet helemaal, aangezien Oranje natuurlijk ook al in de finale stond in ’74 en ’78.

Confetti, bier en spuug
Maar goed, wij (geboren na de jaren ’80) hebben dit inderdaad nog nooit meegemaakt. Ik merk om mij heen dat we niet zo goed weten hoe we met dit succes om moeten gaan. Feesten ja, dat kunnen we wel. Dansen en springen op hits als ‘Viva Hollandia’ en het opzwepende ‘Vuvuzela’. Doordrenkt van oranjebitter, confetti, bier en spuug van de vuvuzela van de buurman, kruipen we halverwege de nacht maar weer ons bedje in.

Biebkoorts
De volgende ochtend is het weer tijd om aan de slag te gaan en lijkt de Oranjegekte zelfs even verdwenen. Hier op de bieb is het nu eenmaal moeilijk hossen aangezien de temperatuur op kantoor al aardig zweetwaardig is. Met de tongen uit de mond hangen we nu voor de ventilator en proberen we trillend van de zenuwen nog wat uit onze handen te krijgen, terwijl we met zware hartkloppingen maar aan één ding denken: na zondag kunnen we weer gewoon aan het werk…

Auteur

Rubrieken Overige

Trefwoorden

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA