BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

15 juli 2010 @ 09:05 door | 2 reacties

Onderzoek Themadossiers (1)

plaatje-1e-artikel-onderzoek-themadossiersDe themadossiers van de Bibliotheek Vlissingen vormen een eigentijdse, zeer volledige, tijdbesparende, professionele en waardevolle nieuwe dienst. Ten minste, dat vinden wij…

Go or no go
Een dienst opzetten zonder het publiek bij de ontwikkeling daarvan te betrekken is niet echt ‘marketig wise’. Om deze reden heeft StadsMonitor kort geleden studie verricht naar het oordeel van Vlissingse burgers ten aanzien van themadossiers. Het onderzoek vond plaats in de bibliotheekvestigingen en in het stadhuis, en vormt het afstudeerproject van een student van de Universiteit van Tilburg. De analyse en uiteindelijke conclusies worden in augustus verwacht en zeker in een vervolgartikel op dit blog bericht.

Tipje van de sluier
Tijdens het onderzoek kregen burgers een aantal themadossiers op de computer te zien. Mij viel op, dat jong en oud aangenaam verrast waren bij de eerste aanblik en bij het ervaren van de mogelijkheden. Nadat een goed beeld was ontstaan, werd aanvullend gevraagd een enquêteformulier in te vullen. Zullen de reacties op papier het enthousiasme achter de computer weerspiegelen? Spannend!

Auteur

Rubrieken Dienstverlening

Trefwoorden

Reageren

2 thoughts on “Onderzoek Themadossiers (1)

 1. PeterS schreef:

  Ik was niet met de themadossiers bekend, heb ze even bekeken en ben onder de indruk. Duidelijke korte teksten en verwijzingen naar andere sites.

  Enige vraag… waarom zijn er .pdf’s van gemaakt als je het document alleen maar gebruikt om door te linken? Had er een website van gemaakt.

  Vooral op mobiele apparaten is het niet altijd vanzelfsprekend om een pdf reader te hebben (Apple wil er zelfs helemaal vanaf) In die gevallen is het handiger om je browser gewoon het werk te laten doen.

  En het maken van een simpele website hoeft niet veel meer werk te kosten dan een .pdf. Is bovendien ook veel beter te onderhouden volgens mij.

 2. Ron schreef:

  Beste Peter,

  Wij zijn ook niet volledig tevreden met de PDF-presentatie en gaan onderzoeken of een meer web-based oplossing binnen de mogelijkheden hoort. Eventueel in samenwerking met andere bibliotheken. Uiteraard nemen we daarbij de conclusies uit het onderzoek als uitgangspunt.
  We hebben (voorlopig) voor PDF gekozen omdat de themadossiers te omvangrijk zijn om in onze bibliotheeksite te integreren. Het beleid is namelijk om pagina’s op de website zo kort mogelijk te houden. Naast verschillende nadelen is het grote voordeel van PDF dat de lay-out altijd hetzelfde is ongeacht de gebruikte browsers en pc’s.
  Op de site Scribd bieden wij nu een soort tussenoplossing aan, daar kunnen de themadossiers zonder PDF Reader worden bekeken. Ook de links werken daar veel prettiger. Het adres is: http://www.scribd.com/document_collections/2456097 (kies bij het bekijken voor Full Screen).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA