BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

21 juli 2010 @ 15:26 door | 5 reacties

Op de valreep

opening-mediatheekNog maar één dag te gaan voordat de grote vakantie begint is, nog net op de valreep, de zevende mediatheek geopend op de locatie Kameleon van basisschool de Tweemaster-Kameleon. Eerder dit jaar werd al een mediatheek op de locatie Tweemaster geopend.

Vanaf vandaag hoeven alle leerlingen van de Tweemaster-Kameleon de schooldeur dus niet meer uit om boeken te lenen. Beide schoolgebouwen beschikken nu over een echte mediatheek. Er staan informatieve boeken voor een werkstuk en lekkere leesboeken voor in bed of op de bank.

De kinderen van de Tweemaster-Kameleon zijn hartstikke trots en blij met de mediatheken. En dat is natuurlijk helemaal niet gek, want een mediatheek op je eigen school is natuurlijk ontzettend handig.

Solliciteren
Het uitlenen en innemen van boeken na schooltijd wordt door de kinderen zelf gedaan. De kinderen hebben een echt sollicitatieformulier moeten invullen en hebben een sollicitatiegesprek gehad. Omdat de kinderen op de locatie Tweemaster inmiddels al veel ervaring hebben, starten zij in het nieuwe schooljaar ook op de locatie Kameleon met het uitlenen en innemen van boeken. Dat gaat er echt professioneel aan toe.

Certificaat & presentje
De uitleengegevens worden namelijk geregistreerd in een computer. Alle namen van de kinderen staan hierin en de boeken worden op titel geregistreerd. Dus bijna hetzelfde als in de echte bieb. Als een boek is uitgeleend dan kan het gereserveerd worden en als we een bepaald boek helemaal niet hebben dan laten we het gewoon uit een andere bieb komen. De jonge medewerkers hoeven al dat werk natuurlijk niet voor niets te doen. Na afloop krijgen ze een certificaat waarin staat dat ze op deze ‘jonge leeftijd’ al werkervaring hebben opgedaan door in een mediatheek te werken en natuurlijk krijgen ze ook nog een presentje voor alle hulp.

Als alles in het nieuwe schooljaar op de Kameleon een beetje loopt, dan mogen ook een aantal kinderen van de Kameleon solliciteren.

Auteur

Rubrieken Educatie, Nieuws

Trefwoorden ,

Reageren

5 thoughts on “Op de valreep

 1. Sofie schreef:

  Felicitaties voor juf Bea en haar team!
  En natuurlijk ook de school.

 2. Trudie Bolier schreef:

  Gefeliciteerd Bea. Veel suces op beide locaties.

 3. Ellen F schreef:

  Gefeliciteerd Bea, heel veel succes en werkplezier op beide locaties….

 4. Marc schreef:

  Hoi Bea,

  Van harte gefeliciteerd met je ‘eigen’ bieb! Ik wens je heel veel plezier en succes toe, maar dat zal zeker wel lukken.
  En natuurlijk weet je dat je volgend jaar de klos bent bij de evaluatie van de mediatheken…;-)

  Groetjes,
  Marc.

 5. Bea schreef:

  Allemaal bedankt voor de felicitaties. Ik zal het overbrengen op school en aan de mediatheekkinderen. En Marc, ik kan bijna niet wachten tot het weer zover is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA