BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

21 juli 2010 @ 08:11 door | 2 reacties

Peutertje Luister

v_peutertjeluister1In het eerste halfjaar van 2010 organiseert onze bibliotheek iedere maand de activiteit ‘Peutertje Luister’ op de Vlissingse Ravensteinschool. Dit is een voorlees- en spelproject voor ouders en peuters van 2 tot 4 jaar. In een ontspannen sfeer gezellig samen lezen, knutselen en liedjes zingen. De peuters kunnen er geen genoeg van krijgen!

De tijd vliegt om
Na het voorlezen en het zingen van een liedje is het tijd voor sap en koffie, en vertelt mijn collega wat de ouders samen met de peuter gaan knutselen over het verhaaltje. Tijdens de activiteit is er ook een medewerkster van het Opvoedbureau aanwezig. Zij geeft antwoord op alle opvoedkundige vragen en speelt met de ouders het Opvoedspel. Dit is een soort ganzenbordspel, waarbij de ouders met elkaar praten over onderwerpen als  ‘mijn kind wil niet eten’ of ‘hoe kan ik mijn kind voorbereiden op een gezinsuitbreiding’. Tot slot krijgen alle ouders een leuk prentenboek te leen. Om thuis samen met de peuter te lezen,  plaatjes te kijken en erover te praten, zingen, dansen …

Evaluatie
Periodiek worden onze activiteiten geïnventariseerd. Dat doen we niet alleen intern, maar ook samen met de deelnemers. Wij willen hun stem natuurlijk graag horen. In dat kader zijn gisteren evaluatieformulieren uitgedeeld tijdens de laatste Peutertje Luister voor de zomervakantie. Benieuwd naar de uitkomsten? Binnen een paar dagen weet u alles, want de resultaten zullen ook in blogvorm worden gepresenteerd. Tot later.

Reageren

2 thoughts on “Peutertje Luister

 1. Peuterspellen schreef:

  Wat een goed initiatief!

 2. Goedemorgen,

  Allereerst complimenten voor de website en voor Bieb Blog Vlissingen, waarop wij dit artikel geplaatst zagen.
  Wij zijn, als Stichting Aanzet, voormalig Stichting OVB Vlaardingen, wel verrast het project Peutertje Luister op deze manier aangekondigd te zien. Het is ons eigen project, met de illustratie van één van onze vroegere medewerkers. Weliswaar in een beetje andere vorm, maar toch. Het was best leuk geweest, wanneer jullie aan ons hadden laten weten dat jullie enthousiast waren voor het project Peutertje Luister. Had even gevraagd of je dit project met de bijbehorende illustratie zomaar kon overnemen. Of had vermeld, dat je in navolging van St. OVB Vlaardingen, je eigen project ging opstarten. Dat was ook leuk geweest voor de promotie van onze organisatie. We zijn al meer dan 20 jaar geleden gestart met het vormgeven van dit project. Lees er ook over op onze nieuwe site: http://www.stichtingaanzet.nl.
  Het heet tegenwoordig: Peuter Aanzet.

  Wij wensen jullie sowieso veel succes met de verdere opstart en voortgang van het project. Uit ervaring weten wij dat het werkt!!
  Graag krijgen we een antwoord van jullie.

  Met vriendelijke groet,

  Alies Spliet
  namens: Stichting Aanzet
  http://www.stichtingaanzet.nl
  a.spliet@stichtingaanzet.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA