BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

29 juli 2010 @ 08:23 door | Geen reacties

Vlissingen op de kaart

postzegel

Was onze stad vorige week al even landelijk in de media met het Orakel van Vlissingen (octopus Paulus die de kabinetsformatie voorspelt), deze week is er opnieuw Vlissings nieuws te melden: een eigen postzegel ter waarde van € 0,44!

Alleen te koop in Vlissingen
Deze filatelische uitgifte, voorzien van een karakteristieke Vlissingse afbeelding en de nieuwe slogan ‘Vlissingen stad aan zee’ is, een initiatief van de Stichting Centrummanagement en heeft tot doel “op een eenvoudige en goedkope manier stadspromotie te bedrijven”.
Leuk idee hoor, maar wel vreemd dat de postzegels alleen ter plekke in Vlissingen kunnen worden aangeschaft bij een drietal winkels, en niet online of per post te bestellen zijn. Ik kan me zo voorstellen dat ook mensen buiten deze stad (en met name oud-Vlissingers) hierin geïnteresseerd zullen zijn.

Maar goed, dit terzijde. Wat heeft dit nu met Bibliotheek Vlissingen te maken? Nou, veel. In de eerste plaats werd voor de afbeeldingen op de zegels geput uit inzendingen van de succesvolle Foto van het Jaar wedstrijd. En die wordt georganiseerd door de Stichting Vlissingen Promotie in samenwerking met onze bibliotheek.

Promoacties
Bovendien zijn wij momenteel –opnieuw i.s.m. met de SVP- bezig met de preproductie van een overzichtsboek van drie jaar Foto van het Jaar inzendingen. Het boek, dat eind januari 2011 zal verschijnen, wordt vormgegeven door Hans Bommeljé die ook tekende voor de lay-out van de postzegels.
Bovendien is er de Vlissingse Gedichtenwedstrijd, ook weer uitgeschreven door –het wordt eentonig- onze bibliotheek en de Stichting Vlissingen Promotie.
En dan hebben we het nog niet gehad over de themadossiers die hier met regelmaat geproduceerd worden over specifiek Vlissingse onderwerpen.

Kortom, onze bieb is ook behoorlijk actief bezig met het op de kaart zetten van onze stad.

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA