BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

12 augustus 2010 @ 08:16 door | 1 reactie

Alles inclusief, wel zo gemakkelijk?

Heeft u uw vakantie toevallig doorgebracht in een all-inclusive hotel in het buitenland? Waarschijnlijk is het principe van dit soort vakanties u wel bekend: een vakantie waarbij ontbijt, lunch, diner en drankjes bij de prijs zijn inbegrepen. Meestal zijn de maaltijden in buffetvorm. Een collega vertelde over haar zojuist opgedane ervaringen in Turkije.

Breakfast, lunch and dinnerdessert-buffet1
’s Ochtends bestond het ontbijt uit rijen broodjes, die al naar gelang belegd konden worden met worst, kaas, eieren (geklust, gekookt, gebakken) en daarnaast allerlei soorten croissants, chocoladebroodjes en nog meer bladerdeegbaksels.

‘s Middags bij het zwembad was het tijd voor ronde twee: warme hap en koude lunchgerechten wisselden elkaar af. Natuurlijk is er genoeg keus voor het toetje achteraf: bakken met ijs en meters koelbakken met taartjes en in allerlei kleuren en maten. ’s Avonds keuze uit pizza, rijst, pasta, friet of salades en natuurlijk worden de desserts niet overgeslagen. Mijn collega kon de rijen met versgebakken taartjes iedere dag maar moeilijk weerstaan.


Geheel verzorgde kommer en kwel

Over dat versgebakken heb ik nogal mijn twijfels. Na het lezen van Suzanne Vermeers thriller ‘All inclusive’ heb ik namelijk definitief besloten nooit een dergelijke vakantie te boeken. Op thrillerachtige wijze, beschrijft zij hoe de hotels in dit soort oorden de concurrentie met elkaar moeten aangaan en daarom allerlei slinkse manieren bedenken om zo goedkoop mogelijk te zijn. Ik kan u dit boek in ieder geval niet aanraden wanneer u lekker ontspannen bij het zwembad ligt, genietend van al het eten en drinken dat u -gratis- ter beschikking staat op vertoon van uw gekleurde polsbandje.


Wat ik u wel kan aanraden na een copieus vakantiebezoek: Weg met de weegschaal van Meijke van Herwijnen, een bejubeld boek over hoe men goed met eten om kan gaan. Of misschien is de dvd ‘Hardlopen, train jezelf in 10 weken’ wel iets voor u? Een must voor de gemiddelde all-inclusive bezoeker die het er eens lekker van heeft genomen deze vakantie. Succes!

Auteur

Rubrieken Overige

Trefwoorden , ,

Reageren

One thought on “Alles inclusief, wel zo gemakkelijk?

  1. Juf Bea schreef:

    Hallo Uitleentje,
    Het lijkt wel of je dit verhaal voor mij hebt geschreven. Ooit heb ik het boek ‘all-inclusive’in mijn handen gehad om tijdens onze (je raadt het vast al) all-inclusive vakantie te gaan lezen. Bij nader inzien toch maar een ander boek gekozen en dat is achteraf denk ik maar goed ook. En tja, als we weer terug zijn nu alvast voorgenomen om maar eens flink aan de slag te gaan met mijn overtollige kilootjes. Wie weet komt het boek wat jij aanraadt dan nog van pas. Zelf dacht ik eigenlijk aan het boek ‘grip op koolhydraten’ van Yvonne Lemmers wat als nummer 2 op de lijst van topdiëten staat. Of misschien zelfs wel de nummer 1: Het Prodimed dieet, hoewel dit wel heel erg streng is. Daar ga ik tijdens één van mijn laatste overheerlijke maaltijden op vakantie nog eens goed over nadenken, bah dat zijn toch hele andere menu’s!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA