BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

20 augustus 2010 @ 08:13 door | Geen reacties

Op klaarlichte dag

boekomslag1Zo rond de zomervakantie zijn de detectives en – al of niet literaire – thrillers in de bibliotheek niet aan te slepen. Ook ik ben er tijdens mijn vakantie min of meer verslaafd aan. Zo heb ik erg genoten van de literaire thriller ‘Op klaarlichte dag’ van Simone van der Vlugt.

Niets is wat het lijkt
In het boek beschrijft Van der Vlugt hoe Nathalie, die in de veronderstelling verkeert dat zij haar gewelddadige vriend heeft doodgeslagen, met haar baby Robbie op de vlucht slaat. Het kost haar al haar vindingrijkheid om uit zijn handen te blijven.  Maar Nathalie is niet alleen op de vlucht voor hem. Ook de politie wil haar spreken, in verband met de moord op haar beste vriendin.

Een toevallige ontmoeting tussen Nathalie en rechercheur Julia Vriens brengt de zaak in een stroomversnelling. Nathalie heeft inmiddels een nieuwe identiteit aangenomen en Julia heeft geen idee met wie zij te maken heeft. Maar als Nathalies ex op het toneel verschijnt, verandert dat. Dan blijkt dat niets is wat het lijkt…

Sneltreinvaart
Van der Vlugt beschrijft de achtervolging naar Italië en weer terug naar Nederland in sneltreinvaart.
Ze houdt het tempo hoog, met onverwachte plotwendingen, waardoor je  continu op het verkeerde been wordt gezet. Tot vlak voor het einde heb je geen enkel idee hoe de situatie nu in elkaar zit. Dit geldt ook voor de karakters van de hoofdpersonen. Ze blijven ze je tot het einde verrassen, maken andere keuzes dan verwacht en dan blijkt inderdaad dat niets is wat het lijkt…

Een echte pageturner die je in één ruk wilt uitgelezen. Liefst op klaarlichte dag, in het zonnetje en in je hangmat.

Simone van der Vlugt is schrijfster van historische jeugdboeken waar ze verschillende prijzen mee won en die ook in Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Spanje en Denemarken verschenen. Tegenwoordig schrijft ze ook thrillers voor volwassenen.  ‘Op klaarlichte dag’ is haar nieuwste.

Uiteraard is ook dit boek te leen in de bibliotheek.

Auteur

Rubrieken Recensies

Trefwoorden

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA