BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

27 augustus 2010 @ 08:31 door | Geen reacties

Themadossier deel 4

bord-themadossiersWéér een blogberichtje over themadossiers! U zult misschien zo langzamerhand een beetje dossiermoe worden, maar leest u alstublieft  even verder. Ik wil u namelijk uitleggen hoe wij aan de onderwerpen van de themadossiers komen en daarbij wellicht uw hulp kunnen gebruiken.

Hoe komen themadossiers tot stand?
Onderwerpen voor een themadossier worden meestal hier in de bibliotheek bedacht. Onze activiteitencommissie organiseert dan een evenement en het cluster advies maakt aan de hand van die activiteiten een themadossier. Mits er genoeg en vooral relevante informatie te vinden is natuurlijk. Zoals bijvoorbeeld slavernij en slavenhandel. In de bibliotheek was over dit onderwerp een kleine fotopresentatie en naar aanleiding daarvan hebben we daarover een themadossier gemaakt.

Wanneer er in Vlissingen iets te doen is, zoals  de kermis of het Onderstroom festival kijken we ook of daar voldoende aanvullende informatie over te vinden is en overwegen de aanmaak van een themadossier. Mooi voorbeeld van recente datum is het themadossier Vlissingen Maritiem naar aanleiding van het gelijknamige driedaagse evenement dat gisteravond van start ging.

Er zijn ook bibliotheekklanten die informatie over een bepaald onderwerp zoeken. Wanneer de gevonden informatie erg uitgebreid is, kunnen we daarmee ook een themadossier realiseren. Dan heeft niet alleen de betreffende vragensteller er iets aan, maar kunnen we de informatie ook gebruiken voor andere klanten met dezelfde interesse. Een voorbeeld hiervan is het themadossier over fort Rammekens.

Wat kan ik dan doen?
Heeft u een onderwerp waarvan u vindt dat er een themadossier over gemaakt moet worden, dan zijn er verschillende manieren om dit aan te vragen. U kan hieronder uw reactie achterlaten, een vraag invoeren via de website, ons een e-mail sturen of gewoon langs komen in de bibliotheek. Houdt er u wel rekening mee dat een themadossier niet in één dag klaar is!

We zien uw reacties graag tegemoet.

Auteur

Rubrieken Dienstverlening, Vlissingen

Trefwoorden

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA